Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи >
Матеріали конференцій >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/12222

Название: Шляхи вдосконалення технології ферментованої продукції рослинного походження
Авторы: Зюбан, Є. А.
Флока, Л. В.
Ключевые слова: ферментована продукція рослинного походження
технологія
Issue Date: 2022
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Шляхи вдосконалення технології ферментованої продукції рослинного походження / Є. А. Зюбан, Л. В. Флока // Актуальні питання розвитку науки та забезпечення якості освіти у ХХІ столітті : тези доповідей ХLV Міжнародної наукової студентської конференції за підсумками науково-дослідних робіт студентів за 2021 рік (м. Полтава, 13–14 квітня 2022 р.). – Полтава : ПУЕТ, 2022. – Ч. 2. – С. 164–166.
Аннотация: Ферментування овочів (квашення капусти і соління огірків) належить до мікробіологічних методів консервування. Воно засноване на перетворенні цукрів, що містяться в овочах, на молочну кислоту під дією молочнокислих бактерій. Молочнокисле бродіння при квашенні капусти й солінні овочів зазвичай виникає мимоволі в результаті діяльності молочнокислих бактерій, що знаходяться на поверхні сировини. Епіфітна мікрофлора овочів містить усі види мікроорганізмів, важливих для здійснення молочнокислого бродіння, внаслідок цього процес мимовільного бродіння приймає дуже складний характер, оскільки при цьому утворюються продукти життєдіяльності всіх мікроорганізмів, що беруть участь.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/12222
ISBN: 978-966-184-427-7
Appears in Collections:Матеріали конференцій

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Aktualni pytannia rozvytku nauky_Ch2_2022_164-166.pdf1,4 MBAdobe PDFView/Open

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2010  Duraspace - Feedback