Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13742

Название: Еволюція лихварства в наддніпрянській Україні (друга половина XVIII - початок ХХ ст.)
Авторы: Орлик, М. В.
Orlyk, М.
Ключевые слова: гроші
кредитна система
кредит
кредитодавець
лихвар
позика
позичальник
Дата публикации: 2019
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Орлик, М. В. Еволюція лихварства в наддніпрянській Україні (друга половина XVIII - початок ХХ ст.) / М. В. Орлик // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2019. – № 1. – С. 6–14.
Аннотация: Метою статті є дослідження проблеми лихварства в Наддніпрянській Україні у другій половині XVIII–на початку XX ст. та аналіз наукової спадщини тогочасних економістів щодо питань надання кредитів приватними особами. Методика дослідження. Для вирішення поставлених у статті завдань застосовано загальнонаукові (аналізу, синтезу, систематизації, узагальнення) та спеціальні (діахронний (періодизації), порівняльний, ретроспективний, історико-типологічний та економічного аналізу) методи наукового дослідження. Результати. Аналіз історичного досвіду лихварського кредитування дозволив установити передумови його виникнення та можливі напрями його розвитку. Практична значущість результатів дослідження. У статті досліджено та проаналізовано погляди економістів XVIII–XIX ст. на проблеми лихварства та кредитування загалом, звернуто увагу на їхні рекомендації щодо поліпшення кредитної системи. Досліджено основні економічні, історичні й суспільні умови розвитку лихварства та їхня роль у кредитній системі Російської імперії. Визначено та проаналізовано основні проблемні аспекти лихварських кредитів.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13742
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1526-2367-1-PB.pdf904,95 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь