Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13769

Название: Еволюція управління житлово-комунальним господарством регіону
Авторы: Гончарук, B. B.
Goncharuk, V.
Ключевые слова: управління
еволюція
революція
розвиток
реінжиніринг
цілі
інфраструктура
система
Дата публикации: 2018
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Гончарук B. B. Еволюція управління житлово-комунальним господарством регіону / B. B. Гончарук // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2018. – № 5. – С. 45–51.
Аннотация: Мета статті полягає в обґрунтуванні етапів перетворення в управлінні житлово-комунальним господарством регіону. Статтю присвячено дослідженню еволюції управління житлово-комунальним господарством регіону. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою таких загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення, діалектичного підходу. Результати. У методологічному плані житлово-комунальне підприємство розглядається як елемент соціальної інфраструктури регіону. Особливості розвитку житловогокомунального господарства регіону досліджено крізь призму еволюційного, системного та синергетичного теоретико-методологічних підходів. З точки зору філософії визначено категорії «еволюція» та «революція». Наведено ознаки «революції» в управлінні у сфері послуг житлово-комунального господарства. Наведено комплекс цілей управління у сфері послуг житлово-комунального господарства як результат еволюції управління галуззю житловокомунального господарства. Практична значущість результатів дослідження. У статті доведено, що житлово-комунальне господарство регіону представляє собою економічну підсистему регіону, яка самостійно діє, але жорстко взаємопов’язана з іншими регіональними економічними підсистемами. Основні наукові положення статті можна використовувати у практиці діяльності житлово-комунального господарства регіону.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13769
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1512-2353-1-PB.pdf826,19 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь