Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13776

Название: Бюджетне фінансування соціального забезпечення в Україні
Авторы: Гнидюк, І. В.
Гайдей, О. В.
Gnidyuk, I.
Gaydеу, O.
Ключевые слова: соціальне забезпечення
соціальний захист
державний бюджет
видатки бюджетів
місцевий бюджет
бюджетне фінансування
Дата публикации: 2018
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Гнидюк І. В. Бюджетне фінансування соціального забезпечення в Україні / І. В. Гнидюк, О. В. Гайдей // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2018. – № 4. – С. 67–72.
Аннотация: Метою статті є аналіз стану та тенденцій розвитку бюджетного фінансування соціального забезпечення в Україні, визначення основних проблем s розроблення шляхів його подальшого розвитку. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою таких загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення, діалектичного підходу. Результати. У статті розглянуто економічну сутність, організацію та правові аспекти соціального забезпечення й захисту населення в Україні. Проаналізовано ситуацію, що склалася у сфері видатків державного та місцевих бюджетів на соціальний захист і соціальне забезпечення за останні роки, та визначено основні проблеми в цій сфері. Розглянуто пріоритетні напрями забезпечення фінансування соціального захисту громадян за рахунок коштів державного й місцевих бюджетів. Практична значущість результатів дослідження. У статті обґрунтовано, що впровадження запропонованих заходів може сприяти збільшенню бюджетного фінансування соціального забезпечення.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13776
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1483-2323-1-PB.pdf852,99 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь