Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13777

Название: Пільгове оподаткування та форми підтримки соціального підприємництва в Україні
Авторы: Біланич, Л. В.
Bilanych, L.
Ключевые слова: соціальне підприємництво
податкові пільги
державна підтримка
фінансування
Дата публикации: 2018
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Біланич Л. В. Пільгове оподаткування та форми підтримки соціального підприємництва в Україні / Л. В. Біланич // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2018. – № 4. – С. 73–79.
Аннотация: Предмет досліджень: джерела фінансування, системи оподаткування, форми підтримки соціальних підприємств в Україні. Метою статті є аналіз сучасного стану державної та недержавної підтримки, пільгового оподаткування соціального підприємництва в Україні. Методика дослідження. Використано такі методи: структурно-логічного аналізу форм соціального підприємництва; обробки інформації про джерела фінансування та системи оподаткування соціальних підприємств. Результати. Указано форми підтримки, установлено основні джерела фінансування і системи оподаткування соціальних підприємств в Україні. Практична значущість результатів дослідження. Показано, що основними стримулювальними факторами в розвитку соціального підприємництва в Україні є відсутність державної підтримки та правового статусу. Установлено, що основними джерелами їх фінансування є власна комерційна діяльність та гранти, а найбільш поширеними системами оподаткування – загальна система оподаткування, система оподаткування «неприбуткових організацій» та спрощена система оподаткування 2-ї і 3-ї груп.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13777
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1484-2324-1-PB.pdf885,83 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь