Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13778

Название: Міжнародний досвід регулювання внутрішнього аудиту
Авторы: Семенець, А. О.
Semenets, А.
Ключевые слова: внутрішній аудит
нормативно-правове забезпечення
аудиторські комітети
стандарти внутрішнього аудиту
контроль
Дата публикации: 2018
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Семенець А. О. Міжнародний досвід регулювання внутрішнього аудиту / А. О. Семенець // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2018. – № 4. – С. 80–87.
Аннотация: Мета статті полягає в дослідженні особливостей нормативно-правового регулювання внутрішнього аудиту на світовому рівні та визначенні напрямків імплементації передового досвіду в національну практику. Методика дослідження. Досягнення поставленої у статті мети здійснено за допомогою загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: діалектичного підходу, аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення. Результати. Проаналізовано особливості нормативно-правового регулювання внутрішнього аудиту на світовому рівні. Досліджено стан упровадження імплементації законодавчих та інших нормативні вимог, що стосуються внутрішнього аудиту, в практику діяльності інституційних одиниць за регіонами світу. Представлено результати дослідження досвіду запровадження й функціонування аудиторських комітетів в окремих країнах світу та перспектив використання міжнародних законодавчих актів у якості рамкових для формування нормативно-правового забезпечення внутрішнього аудиту на національному рівні. Практична значущість результатів дослідження полягає у визначенні перспектив удосконалення вітчизняного законодавства щодо нормативно-правового регулювання внутрішнього аудиту шляхом імплементації передового світового досвіду.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13778
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1485-2325-1-PB.pdf898,4 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь