Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13781

Название: Облік дебіторської заборгованості згідно з національними та міжнародними стандартами бухгалтерського обліку
Авторы: Верига, Ю. А.
Кривогуз, А. О.
Veriga, Y.
Kryvohuz, A.
Ключевые слова: дебіторська заборгованість
національні стандарти бухгалтерського обліку
міжнародні стандарти бухгалтерського обліку
визнання
оцінка
резерв сумнівних боргів
фінансова звітність
Дата публикации: 2018
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Верига Ю. А. Облік дебіторської заборгованості згідно з національними та міжнародними стандартами бухгалтерського обліку / Ю. А. Верига, А. О. Кривогуз // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2018. – № 4. – С. 104–111.
Аннотация: Мета статті полягає в порівнянні ведення бухгалтерського обліку дебіторської заборгованості підприємства згідно з міжнародними стандартами бухгалтерського обліку та національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку, виявленні відмінностей задля досягнення гармонізації між даними нормативними документами. Методика дослідження. Для дослідження ведення бухгалтерського обліку дебіторської заборгованості підприємства згідно з міжнародними стандартами бухгалтерського обліку та національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку використано метод порівняння та аналізу, щоб виділити спільні й відмінні риси в обліку. Результати. На основі проведеного дослідження встановлено спільні та відмінні риси щодо обліку дебіторської заборгованості згідно з міжнародними стандартами бухгалтерського обліку та національними положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку за такими ознаками: рахунки обліку, визнання та оцінка, методи нарахування резерву сумнівних боргів, відображення у фінансовій звітності. Запропоновано додаткову ознаку класифікації дебіторської заборгованості. Практична значущість результатів дослідження полягає в тому, що результати дослідження, спрямовані на вдосконалення обліку дебіторської заборгованості та її відображення у звітності, можуть використовуватись для управління даною заборгованістю на підприємствах, які ведуть облік та складають фінансову звітність за міжнародними стандартами з метою підвищення їх конкурентоспроможності.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13781
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1488-2328-1-PB.pdf875,18 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь