Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13703

Название: Теоретико-прикладні аспекти реалізації туристичної мобільності у глобальному вимірі
Авторы: Пасєка, С. Р.
Біль, М. М.
Pasieka, S.
Bil, M.
Ключевые слова: мобільність
туристична мобільність
міжнародний туризм
глобальні тренди
доходи й видатки міжнародного туризму
Дата публикации: 2019
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Пасєка С. Р. Теоретико-прикладні аспекти реалізації туристичної мобільності у глобальному вимірі / С. Р. Пасєка, М. М. Біль // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2019. – № 4. – С. 90–97.
Аннотация: Метою статті є розвиток теоретико-прикладних основ дослідження туристичної мобільності з виявленням особливостей її реалізації у глобальному вимірі, аналіз глобальних тенденцій та вартісних показників у розрізі різних груп країн. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою таких загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення, діалектичного підходу. Результати. У статті узагальнено різні підходи до розуміння мобільності та виділено ракурси її розгляду. Туризм розглянуто як детермінанту зайнятості, самореалізації у сфері обслуговування та гостинності. Визначено зміст терміна «туристична мобільність», досліджено ретроспективу його використання. Здійснено аналіз глобальних тенденцій реалізації туристичної мобільності з акцентом на динаміку переміщень та вартісні показники в розрізі різних груп країн за ознаками географії й дохідності. Узагальнено основні тренди реалізації туристичної мобільності населення в контексті стимулювального впливу на людський розвиток. Практична значущість результатів дослідження. Виділено основні тренди туристичної мобільності сучасного світу, зокрема показано зростання рівня туристичної мобільності сучасного суспільства, що підтверджує кількісний вимір її реалізації та зміну підходів до організації подорожей. Окреслено зв’язок туристичної мобільності населення з якістю життя. Обґрунтована необхідність комплексного моніторингу рівня туристичної мобільності за різними векторами з розумінням якісних індикаторів людського розвитку та пошуком шляхів оптимізації впливу туризму як галузі на економіку (держави, регіону), здатного забезпечувати розвиток в умовах стабільності.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13703
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1592-2453-1-PB.pdf526 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь