Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13705

Название: Аналіз сучасних проблем стратегії формування територіального туристично-рекреаційного комплексу
Авторы: Акулов, М. Г.
Akulov, M.
Ключевые слова: територіальний туристично-рекреаційний комплекс
стратегія сталого розвитку
концепція інтегрованого управління
соціально-економічна стійкість
Дата публикации: 2019
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Акулов М. Г. Аналіз сучасних проблем стратегії формування територіального туристично-рекреаційного комплексу / М. Г. Акулов // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2019. – № 4. – С. 98–105.
Аннотация: Метою статті є вдосконалення методичних рекомендацій із формування стратегії розвитку туристично-рекреаційного комплексу, що забезпечує досягнення соціально-економічної стійкості. Методика дослідження. Теоретичною і методологічною основою дослідження є фундаментальні праці вітчизняних і зарубіжних учених із проблем функціонування і сталого розвитку соціально-економічних систем. В основу дослідження покладено системний і комплексний підходи до вирішення регіональних проблем, методологія стратегічного управління, інтеграційний підхід до управління територіальними господарськими комплексами. Результати. Проаналізовано стратегічну концепцію сталого розвитку туристично-рекреаційної сфери, яка повинна обумовлюватися сучасним напрямом еволюції, мати наскрізний характер і втілюватися у сфери людської діяльності. Досліджено ефективне структурне оновлення в організаціях туристично-рекреаційної сфери, яке повинно реалізовуватися з урахуванням запропонованих етапів структурних змін та стратегічного управління ними на основі сучасних методик статистичного аналізу. Запропоновано використання концепції інтегрованого управління стратегічними змінами, що дозволяє зв’язати стратегічне планування і реалізацію стратегії в єдиний процес та сформувати ефективну систему управління туристично-рекреаційними комплексами. Удосконалено методичні підходи щодо формування стратегії розвитку туристично-рекреаційного комплексу, який забезпечує досягнення соціально-економічної стійкості системи. Практична значущість результатів дослідження полягає в тому, що обумовлені результати можуть слугувати основою для формування і реалізації стратегії розвитку туристично-рекреаційних регіонів України. Наукові рекомендації дозволять регіональним органам управління розробити систему дієвих заходів для підвищення ефективності розвитку та функціонування територіальних туристично-рекреаційних комплексів.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13705
ISSN: ISSN 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1593-2454-1-PB.pdf416,46 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь