Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13715

Название: Методичні засади планування міжнародної діяльності підприємств
Авторы: Копішинська, К. О.
Kopishynska, K.
Ключевые слова: планування
прогнозування
етапи процесу планування
інтернаціоналізація
міжнародна діяльність
вихід на зовнішні ринки
Дата публикации: 2019
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Копішинська К. О. Методичні засади планування міжнародної діяльності підприємств / К. О. Копішинська // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2019. – № 3. – С. 49–57.
Аннотация: Метою статті є дослідження й узагальнення теоретичних та розроблення методичних засад планування міжнародної діяльності підприємств. Методика дослідження. Під час проведення дослідження було використано методи наукового пізнання: теоретичного та логічного узагальнення, систематизації, аналізу та синтезу. Результати. Міжнародна діяльність підприємств відрізняється більш високим рівнем інтернаціоналізації. Ураховуючи сучасні тенденції розвитку світової економіки, науки та техніки, планування міжнародної діяльності повинно обов’язково бути зорієнтоване на технологічний прогрес і розвиток, а прогнозування здійснюватися з урахуванням впливу зовнішніх факторів у майбутньому. Процес планування міжнародної діяльності підприємства здійснюється поетапно та з урахуванням загальної концепції розвитку підприємства. На кожному рівні планування (стратегічному, тактичному та оперативному) визначаються ключові дії щодо організації та розвитку міжнародної діяльності за кожним окремим змістовним напрямом (маркетинговим, організаційним, операційним, кадровим та фінансовим). Методичні засади планування міжнародної діяльності підприємств базуються на специфічних принципах, методах, рівнях і напрямах планування, а також передбачають визначення показників результативності міжнародної діяльності. Практична значущість результатів дослідження. Урахування визначених особливостей планування міжнародної діяльності підприємств у сучасних умовах та використання запропонованих методичних засад сприятиме підвищенню ефективності реалізації й розвитку міжнародної діяльності підприємства, а також економії часу керівників на процес розроблення відповідних планів.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13715
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1570-2430-1-PB.pdf714,06 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь