Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13723

Название: Науково–освітні та науково–дослідні центри як важливі елементи інноваційних кластерів
Авторы: Оніпко, Т. В.
Оніпко, Т. А.
Onipko, T. V.
Onipko, T. A.
Ключевые слова: інновації
інноваційний кластер
науково-освітній центр
науково-дослідний центр
наука
освіта
знання
конкурентоспроможність
Дата публикации: 2019
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Оніпко Т. В. Науково–освітні та науково–дослідні центри як важливі елементи інноваційних кластерів / Т. В. Оніпко, Т. А. Оніпко // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2019. – № 3. – С. 146–153.
Аннотация: Мета статті полягає в теоретичному обґрунтуванні ролі науково-освітніх і науково-дослідних центрів у створенні та функціонуванні інноваційних кластерів. Методика дослідження. Досягнення мети здійснено за допомогою методів аналізу та синтезу, систематизації, теоретичного узагальнення, індукції та дедукції, порівняльного аналізу. Результати. Обґрунтовано необхідність залучення науково-освітніх і науково-дослідних центрів до створення та діяльності інноваційних кластерів із метою забезпечення тісної співпраці науки й бізнесу. На прикладі низки країн світу, зокрема Японії, США, Канади, Норвегії, Франції, Естонії, Казахстану, Білорусі, доведено, що науково-освітні та науководослідні центри є не лише важливими елементами інноваційних кластерів, але й ініціаторами їх створення. Практична значущість результатів дослідження. Основні наукові результати статті можуть бути використані під час формування та функціонування інноваційних кластерів у вітчизняній економіці. Перспектива подальших досліджень полягає в з’ясуванні ролі регіональних і місцевих органів влади у процесі формування й розвитку інноваційних кластерів.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13723
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1580-2441-1-PB (1).pdf592,04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь