Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13745

Название: Принципи обліку: стан та перспективи розвитку
Авторы: Кулик, В. А.
Любимов, М. О.
Тягнирядно, Л. Л.
Kulyk, V.
Lubimov, M.
Tiahnyriadno, L.
Ключевые слова: бухгалтерський облік
принцип бухгалтерського обліку
трансформація принципів бухгалтерського обліку
Дата публикации: 2019
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Кулик В. А. Принципи обліку: стан та перспективи розвитку / В. А. Кулик, М. О. Любимов, Л. Л. Тягнирядно // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2019. – № 1. – С. 71–76.
Аннотация: Метою статті є обґрунтування необхідності трансформації принципів бухгалтерського обліку в умовах постійного розвитку економіки та поширення інформаційно–комунікаційних технологій. Предмет дослідження – визначення змісту та значення принципів бухгалтерського обліку. Методика дослідження. У статті використано загальнонаукові методи дослідження: історичний метод – для визначення змісту окремих принципів бухгалтерського обліку під час їх еволюції; метод порівняння – для визначення переліку принципів бухгалтерського обліку, визначених на національному, європейському та міжнародному рівні. Результати. У ході дослідження визначено напрями вдосконалення принципів бухгалтерського обліку з урахуванням вимог міжнародних стандартів фінансової звітності та європейського законодавства. Практична значущість результатів дослідження. У результаті дослідження запропоновано доповнити перелік принципів бухгалтерського обліку, наведених у Законі України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», принципами систематизації та персоніфікації.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13745
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1533-2374-1-PB.pdf820,18 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь