Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13755

Название: Концепція впливу інноваційно-кластерного розвитку на конкурентоспроможність економічних систем
Авторы: Оніпко, Т. А.
Onipko, T.
Ключевые слова: інноваційно-кластерний розвиток
інноваційний кластер
економічна система
інноваційна система
конкурентоспроможність
Дата публикации: 2018
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Оніпко Т. А. Концепція впливу інноваційно-кластерного розвитку на конкурентоспроможність економічних систем / Т. А. Оніпко // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2018. – № 5. – С. 37–44.
Аннотация: Мета статті полягає в теоретичному обґрунтуванні інноваційно-кластерного розвитку як чинника зростання конкурентоспроможності економічних систем мезо- та макрорівня. Методика дослідження. Досягнення мети здійснено за допомогою методів аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення, індукції та дедукції, кореляційно-регресійного аналізу. Результати. Обґрунтовано значимість кластерного розвитку для забезпечення глобальної конкурентоспроможності національних економічних систем. Наведено авторські визначення понять «інноваційно-кластерний розвиток» та «інноваційний кластер». Розроблено концепцію інноваційно-кластерного розвитку як чинника зростання конкурентоспроможності економічних систем. Систематизовано засоби підтримки інноваційно-кластерного розвитку економічних систем. Представлено розроблену концептуальну модель формування інноваційного кластера в економічній системі. Формалізовано систему міжкластерних взаємозв’язків, яка відображає вплив інноваційних кластерів на розвиток інноваційних систем мезо-, макро- та мегарівня. Практична значущість результатів дослідження. Основні наукові положення статті можуть бути використані у практиці функціонування інноваційних кластерів та державного управління інноваційним розвитком країни.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13755
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1511-2352-1-PB.pdf984,07 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь