Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13764

Название: Методика нарахування, організація обліку та відображення у звітності амортизації основних засобів
Авторы: Верига, Ю. А.
Новохатка, Н. О.
Veryha, Y.
Novokhatka, N.
Ключевые слова: амортизація
основні засоби
строк корисного використання
методи нарахування амортизації та її облік
амортизаційні різниці
фінансова звітність
Дата публикации: 2018
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Верига Ю. А. Методика нарахування, організація обліку та відображення у звітності амортизації основних засобів / Ю. А. Верига, Н. О. Новохатка // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2018. – № 5. – С. 104–110.
Аннотация: Метою статті є дослідження методики нарахування й організації обліку деамортизації основних засобів як важливої складової облікового процесу на підприємствах Положенням (стандартом) бухгалтерського обліку та Податковим кодексом України (далі – ПКУ) та розкриття інформації у фінансовій звітності. Методика дослідження. Для вивчення методики та організації обліку нарахування амортизації основних засобів заcтоcовано діалектичний підхід та метод порівняння. На етапі збору, cиcтематизації, а також обробки інформації викориcтано метод індукції, у процеcі теоретичного оcмиcлення – метод дедукції. Результати. У статті розкрито сутність та мету амортизації. Наведено методи нарахування амортизації та їх характеристику. Розглянуто особливості визначення суми амортизації основних засобів за Податковим кодексом України та нормативно-правовими документами з бухгалтерського обліку. Наведено кореспонденцію рахунків бухгалтерського обліку нарахування амортизації. Розкрито відображення інформації про амортизацію у фінансовій звітності підприємства, що використовується для проведення аналізу та прийняття управлінських рішень. Практична значущість результатів дослідження. Розглянута методика нарахування амортизації основних засобів з урахуванням вимог ПКУ дозволить працівникам не допуститися помилок під час визначення фінансових результатів і забезпечити повноту, правдивість та достовірність обліку і звітності підприємств, що надається користувачам.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13764
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1520-2361-1-PB.pdf768,86 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь