Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13771

Название: Дефініції стратегічного рішення та стратегічного вибору у стратегічному управлінні підприємством
Авторы: Жукова, Д. А.
Zhukova, D.
Ключевые слова: рішення
вибір
стратегічне рішення
стратегічний вибір
стратегічне управління
альтернатива
Дата публикации: 2018
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Жукова Д. А. Дефініції стратегічного рішення та стратегічного вибору у стратегічному управлінні підприємством / Д. А. Жукова // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2018. – № 4. – С. 30–36.
Аннотация: Мета статті полягає в дослідженні підходів до розуміння понять рішення, вибору, стратегічного рішення та стратегічного вибору, ідентифікації характеристик і параметрів, притаманних цим термінам, та формулюванні визначень, що відображали б дистинкцію стратегічного рішення та вибору. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою таких загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: аналізу, узагальнення, індукції, абстрагування та конкретизації. Результати. Досліджено підходи до визначення понять рішення, вибору, стратегічного рішення та стратегічного вибору у працях зарубіжних і вітчизняних науковців, основних параметрів та характеристик цих категорій, наведено спільні елементи й відмінності. Розроблено авторське визначення термінів стратегічного рішення та стратегічного вибору, що, на відміну від існуючих, конкретизують ці поняття й розмежовують можливості їх застосування. Практична значущість результатів дослідження. У статті виведено визначення стратегічного рішення та стратегічного вибору, що надасть змогу поліпшити розуміння теоретичних положень стратегічного управління практиками та зміцнить фундамент подальших досліджень в цій сфері. Основні наукові положення статті можна використовувати під час розробки та практичного застосування методів стратегічного управління.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13771
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1478-2318-1-PB.pdf864,51 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь