Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13795

Название: Цифрові трансформації фінансового посередництва
Авторы: Пантєлєєва, Н. М.
Pantielieieva, N.
Ключевые слова: фінансове посередництво
фінансові посередники
фінансові інновації
цифрова економіка
цифровізація
цифрові трансформації
блокчейн
криптовалюта
Дата публикации: 2018
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Пантєлєєва Н. М. Цифрові трансформації фінансового посередництва / Н. М. Пантєлєєва // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2018. – № 3. – С. 81–89.
Аннотация: Мета статті полягає в дослідженні ключових трендів фінансового посередництва та трансформації діяльності фінансових посередників під впливом поширення цифрових технологій. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою загальнонаукових і спеціальних методів дослідження, зокрема системного та аналітичного підходів для узагальнення досвіду розвинених країн світу для його імплементації під час побудови цифрової економіки в Україні. Результатом дослідження є виявлення передумов і характеристичних особливостей сучасних трендів цифрових трансформацій фінансового посередництва як центрального інституту й важливого механізму економічного зростання. Розкрито сутність і специфіку цифровізації таких сфер діяльності фінансових посередників, як банківська діяльність, розширення безготівкових платежів та альтернативних каналів транзакцій, кредитування та страхування, фінансовий трейдинг, управління інвестиціями на основі сучасних цифрових платформ і технологій. Практична значущість результатів дослідження. У статті обґрунтовано, що для подальшого прогресивного розвитку фінансового посередництва надзвичайно важливим є формування концептуальних підходів цифровізації бізнес-моделей фінансових посередників, управління ризиками та оцінювання цінності трансформаційних ефектів, удосконалення державного регулювання відповідно до викликів цифровізації з урахуванням міжнародного досвіду.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13795
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1501-2341-1-PB.pdf888,46 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь