Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13805

Название: Сучасний вектор розвитку споживчої кооперації: зарубіжний та вітчизняний досвід
Авторы: Яріш, О. В.
Бугаєвська, А. І.
Yarish, Olena
Buhayevska, A.
Ключевые слова: кооперація
споживча кооперація
кооперативний рух
інтеграційні процеси
глобалізація економіки
Дата публикации: 2018
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Яріш О. В. Сучасний вектор розвитку споживчої кооперації: зарубіжний та вітчизняний досвід / О. В. Яріш, А. І. Бугаєвська // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2018. – № 2. – С. 70–77.
Аннотация: Мета статті полягає у здійсненні комплексного аналізу та узагальненні досвіду трансформації і розвитку споживчої кооперації в різних країнах світу, адаптації позитивного досвіду функціонування кооперативів зарубіжних країн та розробці пропозицій щодо модернізації споживчої кооперації в Україні. Методика дослідження. У процесі дослідження застосовувалися загальноприйняті в економічній науці методи дослідження: системно-структурний, аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення, порівняльного аналізу та діалектичного підходу. Результати. Аналізуючи світовий досвід кооперативного руху, принципи кооперації й особливості їх трансформації, досліджено основні етапи розвитку споживчої кооперації в різних країнах світу. Визначено основні напрями діяльності на шляху модернізації споживчої кооперації. Створено та обґрунтовано стратегічні напрями розвитку споживчої кооперації в Україні. Практична значущість результатів дослідження. У статті обґрунтовано, що впровадження запропонованих заходів дозволить розвивати та модернізувати діяльність споживчих кооперативів в Україні. Основні наукові положення статті можна використовувати у практичній діяльності з питань організації напрямів розвитку споживчої кооперації України.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13805
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1461-2300-1-PB.pdf788,4 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь