Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13810

Название: Характеристика фінансових інструментів фондового ринку на сучасному етапі здійснення біржових операцій
Авторы: Горбаневич, В. Л.
Драбовський, А. Г.
Іванюта, П. В.
Horbanevich, V.
Drabovsky, А.
Ivanyuta, P.
Ключевые слова: фондовий ринок
фінансові інструменти
цінні папери
акції
облігації
ф’ючерсні контракти
Дата публикации: 2018
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Горбаневич В. Л. Характеристика фінансових інструментів фондового ринку на сучасному етапі здійснення біржових операцій / В. Л. Горбаневич, А. Г. Драбовський, П. В. Іванюта // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2018. – № 2. – С. 128–134.
Аннотация: Мета статті полягає не лише в характеристиці фінансових інструментів, які існують на фондовому ринку, але й у процесі оцінки їх інвестиційної дохідності на сучасному етапі розвитку економічних відносин учасників біржових торгів. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою таких загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: аналізу та синтезу, порівняння, узагальнення, спостереження. Результати. Розроблено напрями щодо активізації та оптимізації торгових операцій на фондовій біржі із застосуванням таких фінансових інструментів, як цінні папери, ф’ючерсні контракти, облігації, а також сформованої моделі взаємовідносин об’єктів і суб’єктів біржових операцій із застосуванням інформаційно-торгової системи QUIK, що нададуть змогу досягати найбільший рівень дохідності шляхом проведення торгових операцій із вищезазначеними фінансовими інструментами. Практична значущість результатів дослідження. У статті обґрунтовано, що впровадження запропонованих заходів сприятиме отриманню додаткових доходів учасниками фондового ринку шляхом емісії цінних паперів, активізації угод з операціями за розрахунковими ф’ючерсними контрактами та за рахунок проведення ефективного хеджування фінансових інструментів під час здійснення біржових торгів. Тому основні наукові положення статті можна використовувати у практиці здійснення торгів на фондовому ринку.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13810
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1468-2307-1-PB.pdf1,15 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь