Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13854

Название: Комплексний аналіз фінансового потенціалу підприємств
Авторы: Костирко, Л. А.
Середа, О. О.
Kostyrko, L.
Sereda, O.
Ключевые слова: комплексний аналіз
фінансовий потенціал підприємств
інтегральна оцінка
потенціал фінансової гнучкості
потенціал створення вартості підприємства
Дата публикации: 2018
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Костирко, Л. А. Комплексний аналіз фінансового потенціалу підприємств / Л. А. Костирко, О. О. Середа // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2018. – № 1. – С. 68–79.
Аннотация: Мета статті полягає в науковій розробці теоретичних та методичних засад розвитку комплексного аналізу фінансового потенціалу підприємств, що забезпечує вирішення завдань стосовно стабільного створення їх вартості на довгострокову перспективу. Статтю присвячено обґрунтуванню науково-методичних рекомендацій щодо вдосконалення комплексного аналізу фінансового потенціалу підприємств із метою визначення резервів зростання вартості підприємств реального сектору економіки. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення, комплексного фінансового аналізу, математичних моделей та експертних методів. Результати. У статті обґрунтовано методичні засади комплексного аналізу фінансового потенціалу підприємств, який базується на вартісній концепції й сукупності ресурсного, результативного та факторного підходів. Розкрито внутрішні й зовнішні чинники, що впливають на формування та стан фінансового потенціалу. Аргументовано систему аналітичних показників, які визначаються в якості керівних параметрів потенціалів фінансового забезпечення, фінансової гнучкості та створення вартості. Обґрунтовано умови та критерії, що характеризують окремі складові фінансового потенціалу. Запропоновано методичний підхід до інтегральної оцінки фінансового потенціалу підприємств. Практична значущість результатів дослідження. Використання методичного підходу до комплексного аналізу фінансового потенціалу підприємств дозволить оцінювати використані й невикористані резерви фінансового потенціалу та приймати рішення щодо вибору стратегії розвитку підприємств залежно від його умов та обмежень. Методичні положення можуть бути використані у практиці промислових підприємств під час проведення комплексного аналізу фінансового потенціалу й підготовки рекомендацій щодо вибору фінансової стратегії сталого розвитку підприємств.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13854
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1441-2280-1-PB.pdf895,62 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь