Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13871

Название: Корпоративні конфлікти в господарських товариствах: причини виникнення, типологія прояву та способи вирішення
Авторы: Крутова, А. С.
Сердюков, К. Г.
Krutova, A.
Serdyukov, K.
Ключевые слова: господарське товариство
корпоративний конфлікт
корпоративний контроль
корпорація
інтереси
корпоративні відносини
Дата публикации: 2018
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Крутова, А. С. Корпоративні конфлікти в господарських товариствах: причини виникнення, типологія прояву та способи вирішення / А. С. Крутова, К. Г. Сердюков // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2018. – № 1. – С. 142–150.
Аннотация: Мета статті полягає в узагальненні та систематизації причин виникнення й форм прояву корпоративних конфліктів, а також в обґрунтуванні рекомендацій щодо розв’язання конфліктних ситуацій між учасниками корпоративних відносин у господарських товариствах. Об’єкт дослідження – процес здійснення корпоративних відносин у господарських товариствах. Предмет дослідження – організаційно-економічне й інструментальне забезпечення розподілу та реалізації корпоративного контролю у процесі вирішення корпоративних конфліктів у господарських товариствах. Методика дослідження. Методичну основу дослідження в роботі становлять такі наукові методи та прийоми: теоретичне узагальнення, аналіз і синтез, формалізація. Результати дослідження полягають у розвитку теоретичних положень та методичних підходів щодо визначення причин і передумов виникнення, а також обґрунтуванні вибору форм і способів вирішення корпоративних конфліктів у господарських товариствах. Реалізація запропонованих теоретичних і методичних положень дала можливість систематизувати й доповнити типологію прояву корпоративних конфліктів, що дозволяє підвищити змістовну обґрунтованість рішень щодо гармонізації інтересів учасників корпоративних відносин. Практична значущість результатів дослідження пов’язана з розширенням можливостей для створення механізму підвищення усталеності системи корпоративних відносин у господарському товаристві щодо впливу конфліктних ситуацій на засадах упорядкування розподілу корпоративного контролю.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13871
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1451-2290-1-PB.pdf832,68 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь