Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13890
|
Название: | Технологія оцінки витратності операційної діяльності підприємств ресторанного господарства |
Авторы: | Петрук, О. М. |
Ключевые слова: | ресторанне господарство підприємство операційна діяльність витратність оцінка технологія |
Дата публикации: | 2017 |
Издатель: | ПУЕТ |
Библиографическое описание: | Петрук, О. М. Технологія оцінки витратності операційної діяльності підприємств ресторанного господарства / О. М. Петрук // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2017. – № 5. – С. 9–17. |
Аннотация: | Мета статті полягає в обґрунтуванні технології оцінки витратності операційної діяльності підприємств ресторанного господарства та розробці практичних рекомендацій із виявлення резервів її зниження. Методика дослідження. Досягнення поставленої у статті мети здійснено за допомогою загальнонаукових і спеціальних методів дослідження, а саме: діалектичного підходу, аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення, кореляційно-регресійного аналізу. Результати. Розроблено технологію оцінки витратності операційної діяльності підприємств ресторанного господарства у формі функціональної моделі, яку запропоновано використовувати у процесі реалізації певних аналітичних процедур, спрямованих на пошук резервів підвищення ефективності використання спожитих ресурсів. З метою встановлення причин зміни витратності операційної діяльності підприємств ресторанного господарства розроблено багатофакторну модель залежності рівня операційних витрат і здійснено статистичний аналіз, результати якого засвідчили її надійність та значимість. На підставі цієї моделі здійснено факторний аналіз і виявлені резерви зниження витратності операційної діяльності закладу ресторанного господарства. Практична значущість результатів дослідження. Упровадження запропонованого підходу до оцінки рівня операційних витрат забезпечує можливість пошуку резервів його зниження, що, у свою чергу, сприяє підвищенню якості обґрунтування управлінських рішень щодо витратності господарювання в ресторанному бізнесі. Основні наукові положення статті можна використовувати у практиці підприємств ресторанного господарства. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13890 |
ISSN: | 2409-6873 |
Располагается в коллекциях: | Серія «Економічні Науки»
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|