Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13904

Название: Сутність та основні характеристики логістичного управління підприємством
Авторы: Уварова, А. Є.
Ключевые слова: логістика
управління
підприємство
логістичне управління
логістичний ланцюг
Дата публикации: 2017
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Уварова, А. Є. Сутність та основні характеристики логістичного управління підприємством / А. Є. Уварова // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2017. – № 5. – С. 93–102.
Аннотация: Мета статті полягає у визначенні сутності та основних характеристик логістичного управління підприємством з огляду на еволюцію економічних теорій і сучасних концепцій менеджменту. Методика дослідження. Для вирішення поставлених завдань використано такі методи: аналізу та синтезу, логічного узагальнення, аналогій, порівняльного зіставлення. Представлено результати дослідження сутності логістичного управління підприємством у перебігу еволюції базових положень економічної теорії та стратегічного менеджменту. З урахуванням етапів становлення логістики здійснено періодизацію розвитку логістичного управління підприємством. Досліджено формування концептуальних основ логістичного управління підприємством з урахуванням трансформації у світовій економіці, економічних моделей підприємства, концепцій логістики. Визначено характеристики логістичного управління підприємством, що враховують сфери та напрями інтеграції діяльності. Практична значущість результатів дослідження. У статті обґрунтовано, що сучасне логістичне управління підприємством базується на клієнтоорієнтованому підході, реалізується з дотриманням базових принципів і засад логістики та передбачає інтеграцію в єдину систему бізнес-процесів управління, що здійснюються в різних функціональних сферах.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13904
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1665-2580-1-PB.pdf451,29 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь