Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13909

Название: Домінанти цифрової трансформації економіки країни
Авторы: Наторіна, А. О.
Ключевые слова: економіка країни
цифрові технології
цифровізація
цифрова трансформація
онлайн-простір.
Дата публикации: 2017
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Наторіна, А. О. Домінанти цифрової трансформації економіки країни / А. О. Наторіна // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2017. – № 5. – С. 146–151.
Аннотация: Мета статті полягає в ідентифікації ролі та значення цифрової трансформації економіки країни, що безпосередньо пов’язана із процесами цифровізації; обґрунтуванні субстанціональних векторів цифровізації в контексті активізації діяльності ринкових суб’єктів в онлайн-просторі; формулюванні домінант цифрової трансформації економіки країни на базі аналізу європейського досвіду в умовах глобалізації. Методика дослідження. Досягнення мети здійснено за допомогою використання загальнонаукових методів дослідження: аналізу та синтезу, спостереження, систематизації та узагальнення. Результати. На базі діагностики досвіду функціонування підприємств на міжнародному рівні ідентифіковано характерні особливості цифровізації бізнесу, виявлено її технологічні стовпи та обґрунтовано субстанціональні вектори цифровізації в рамках активної онлайн-діяльності суб’єктів ринку. Сформульовано домінанти цифрової трансформації економіки країни та аргументовано доведено, що цифрова трансформація виступає каталізатором позитивних економічних змін у країні. Практична значущість результатів дослідження. Детерміновано першорядну роль цифрової трансформації для економіки, на базі чого сформульовано її домінанти задля динамічного розвитку країни в умовах інтеграційних та глобалізаційних процесів. З огляду на важливість значення цифрової трансформації економіки окреслено перспективи подальших досліджень.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13909
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1671-2553-1-PB.pdf430,04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь