Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13911

Название: Інформаційні технології в туристичному бізнесі
Авторы: Глушко, В. О.
Ключевые слова: інноваційні технології
інформаційні технології
туристичний бізнес
мобільні технології
інноваційність
туристичні послуги
Дата публикации: 2017
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Глушко, В. О. Інформаційні технології в туристичному бізнесі / В. О. Глушко // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2017. – № 5. – С. 167–172.
Аннотация: Мета статті полягає в розробленні теоретичних засад та практичних рекомендацій щодо створення та впровадження інноваційних інформаційних технологій (ІІТ) на підприємствах туристичного бізнесу. Методика дослідження. Інформаційною базою дослідження стали наукові праці вітчизняних та зарубіжних учених, у яких розглядаються питання використання ІІТ у туристичній галузі. Для розкриття сутності мети використано методи аналізу й синтезу, узагальнення та системний метод. Результати. Проаналізовано рівень інноваційності вітчизняної економіки та його вплив на розвиток туризму. Визначено важливість відповідності статистичної бази даних реальним даним ринку для стратегічного розвитку туристичних підприємств. Відповідно до мети дослідження – розроблення теоретичних засад ІІТ – запропоновано класифікувати ІІТ як комп’ютерні та мобільні технології, та здійснено їх аналіз. Обґрунтовано необхідність розроблення та впровадження сучасних мобільних технологій на підприємствах туристичного бізнесу для підвищення їх конкурентоспроможності та залучення більшої кількості споживачів. Практична значущість результатів дослідження. Визначено основні види комп’ютерних та мобільних технологій, що доцільно застосовувати на туристичних підприємствах, а також конкретні важелі впливу на розвиток галузі туризму на загальнодержавному рівні.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13911
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1674-2556-1-PB.pdf474,77 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь