Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13913

Название: Організація зберігання електронних архівів банку як забезпечення протидії кібератакам
Авторы: Богославський, М. Ю.
Ключевые слова: архів програмно-технічного комплексу
інформаційна безпека банку
протидія кібератакам
архівний підрозділ банку
резервна копія
платіжна система
Дата публикации: 2017
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Богославський, М. Ю. Організація зберігання електронних архівів банку як забезпечення протидії кібератакам / М. Ю. Богославський // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2017. – № 5. – С. 180–186.
Аннотация: Мета статті полягає в дослідженні організації зберігання електронних архівів банку як забезпечення протидії кібератакам. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою таких методів дослідження: аналіз і синтез, систематизація та узагальнення, діалектичний підхід. Результати. У рамках статті розглянуто особливості сучасного стану та нормативно-правові акти, які регламентують зберігання архівів програмно-технічного комплексу банку відповідно до вимог НБУ. Обґрунтовано важливість інформаційної безпеки банку як складової ризик-орієнтованого підходу банку у випадках витоку клієнтської інформації, іміджевих втрат, несанкціонованого розкриття інформації та похідних видів ризику в рамках банківської діяльності. Доопрацьовано функціонал архівного підрозділу банку та доповнено його визначення в контексті засад формування електронних архівів та їх здатності протидіяти сучасним кіберзагрозам. Практична значущість результатів дослідження. Важливість дотримання стабільного функціонування банку в межах платіжної системи, яка його обслуговує, залежить від безпеки проходження транзакцій, оперативної фільтрації загроз та резервування клієнтської інформації для збереження цілісності фінансової активності установи.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13913
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1676-2558-1-PB.pdf449,28 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь