Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13917

Название: Сучасний стан та перспективи розвитку вітчизняного банківського сектора
Авторы: Серотюк, Б. В.
Ключевые слова: макроекономічний аналіз
критичний аналіз
капіталізація банківської системи
антикризові заходи
моніторинг банківського стану
нормативи адекватності капіталу
платоспроможність банків
Дата публикации: 2017
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Серотюк, Б. В. Сучасний стан та перспективи розвитку вітчизняного банківського сектора / Б. В. Серотюк // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2017. – № 5. – С. 214–221.
Аннотация: Метою дослідження є проведення огляду сучасної проблематики та макроекономічного аналізу базових показників вітчизняної банківської системи для формування передумов розвитку антикризового управління банками. Методика дослідження. У роботі використано загальнонаукові методи: аналіз, синтез, індукція, дедукція, конкретизація, абстрагування, метод історичного й логічного дослідження. Результати. У рамках статті було проведено макроекономічний аналіз базових показників діяльності банківського сектора, за рахунок чого можливе подальше формування рекомендацій для розвитку окремих суб’єктів фінансової системи. Установлено відправні точки прибутковості для банківської системи за останні 10 років, серед яких потрапили 2008, 2012 та 2013 рр., оскільки всі інші роки були збитковими для системи. Досліджено динаміку зміни строкових депозитів резидентів у національній валюті за умови зміни кількості діючих банківських установ за період 2008-2017 рр. Проведено критичний аналіз капіталізації банківської системи України, що відображає визначений позитивний тренд на стабілізацію становища в поточному періоді й перезавантаженних продуктової та стратегічної політики банків за умовно ефективного рівня антикризових заходів, які є персоніфікованими на мікрорівні банківської системи. Практична значущість результатів дослідження. Обґрунтовано, що сучасна проблематика безпосередньо стосується показників основної діяльності банків, тому моніторинг їх стану та відповідні висновки в оперативному режимі будуть ефективними під час прийняття управлінських рішень.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13917
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1680-2562-1-PB.pdf642,27 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь