Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13927

Название: Державне регулювання ринку медичних послуг України в контексті соціально-економічної адаптації інвалідів
Авторы: Казарян, Г. Г.
Ключевые слова: стратегія державного регулювання
соціально-економічна адаптація інвалідів
медичні послуги
громадяни з особливими потребами
Дата публикации: 2017
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Казарян, Г. Г. Державне регулювання ринку медичних послуг України в контексті соціально-економічної адаптації інвалідів / Г. Г. Казарян // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2017. – № 5. – С. 273–281.
Аннотация: Мета статті – визначити ефективні зарубіжні моделі надання медичних послуг для громадян з особливими потребами з метою подальших імплементації та розроблення стратегії державного регулювання ринку медичних послуг України. Методика дослідження. У роботі використано загальнонаукові методи: аналіз, синтез, індукція, дедукція, конкретизація, абстрагування, метод історичного й логічного дослідження. Результати. Статтю присвячено актуальній темі соціально-економічної адаптації громадян з особливими фізичними потребами у процесі становлення та розвитку вітчизняного ринку медичних послуг. Автор наголошує, що, визначаючи можливості становлення й запровадження в нашій державі певної моделі формування та функціонування ринку медичних послуг, треба враховувати економічну, соціальну ситуацію та рівень розвитку цього ринку в Україні. Зроблено акцент на зарубіжний досвід та проаналізовано ефективні зарубіжні моделі надання медичних послуг для громадян з особливими потребами з метою подальших імплементації та розроблення стратегії державного регулювання ринку медичних послуг України. Практична значущість результатів дослідження. У світовій практиці найбільшого поширення набули такі моделі формування й функціонування ринку медичних послуг, що характеризуються найбільшим соціально-економічним ефектом : державна, бюджетно-страхова та комерційна, які застосовуються залежно від взаємозв’язків державних і приватних важелів впливу на медичну сферу. Надано пропозиції щодо нормативного забезпечення розвитку ринку медичних послуг з урахуванням специфіки розвитку страхової медицини для інвалідів та інших верств населення.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13927
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1686-2567-1-PB.pdf466,83 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь