Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13947

Название: Моделювання розподілу корпоративного контролю в господарському товаристві
Авторы: Сердюков, К. Г.
Ключевые слова: господарське товариство
корпоративний контроль
корпорація
інтереси
корпоративні відносини
корпоративне управління
Дата публикации: 2017
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Сердюков, К. Г. Моделювання розподілу корпоративного контролю в господарському товаристві / К. Г. Сердюков // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2017. – № 4. – С. 73–80.
Аннотация: Мета статті полягає в обґрунтуванні й розвитку наукових положень та підходів щодо моделювання розподілу корпоративного контролю в господарському товаристві. Об’єкт дослідження – процес формування та розподілу корпоративного контролю в господарському товаристві. Предмет дослідження – організаційно-економічне забезпечення корпоративних відносин у господарському товаристві, пов’язаних із реалізацією корпоративного контролю. Методика дослідження. Методичну основу дослідження в роботі становлять такі наукові методи та прийоми: аналіз та синтез, теорія ігор, формалізація. Результати дослідження полягають у розвитку теоретичного обґрунтування сутності корпоративного контролю як сукупності форм і способів представництва інтересів учасників корпоративних відносин у сфері прийняття управлінських рішень щодо формування та розподілу результатів діяльності господарського товариства. Реалізація розроблених теоретичних підходів дозволила обґрунтувати послідовність моделювання розподілу корпоративного контролю в господарському товаристві. Практична значущість отриманих результатів дослідження пов’язана з розширенням можливостей науково обґрунтованого визначення передумов виникнення корпоративних конфліктів у господарських товариствах, а також установленням шляхів і розробкою заходів щодо запобігання загостренню протиріч між учасниками корпоративних відносин.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/13947
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1263-2123-1-PB.pdf913,5 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь