Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/14008

Название: Процес становлення економіки знань та роль вищого навчального закладу в ньому
Авторы: Шимановська-Діанич, Л. М.
Рибалко-Рак, Л. А.
Бойко, Г. С.
Ключевые слова: вищий навчальний заклад
економіка знань
освіта
знання
розвиток
Дата публикации: 2017
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Шимановська-Діанич, Л. М. Процес становлення економіки знань та роль вищого навчального закладу в ньому / Л. М. Шимановська-Діанич, Л. А. Рибалко-Рак, Г. С. Бойко // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2017. – № 4. – С. 185–192.
Аннотация: Метою статті є дослідження процесу становлення економіки знань та визначення ролі вищого навчального закладу в ньому. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою таких загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: аналізу та синтезу, систематизації, узагальнення та порівняння, розрахунково-аналітичного методу. Результати. Досліджено економічну сутність категорії «економіка знань» із позиції аналізу змісту найбільш поширених понять. Ураховуючи отримані результати, у поданому дослідженні запропоновано власне визначення поняття «економіка знань» на основі застосування методів аналізу, синтезу, узагальнення, що враховує багатоаспектність зазначеного поняття. Обґрунтовано, що проаналізовані підходи й авторська розробка в основі змісту поняття «економіка знань» передбачають розгляд знання як інструменту прискорення темпів науково-технічного прогресу та підвищення рівня життя в суспільстві. Практична значущість результатів дослідження. Доведено, що визначальною тенденцією розвитку сучасного суспільства є зниження ролі матеріальних факторів виробництва й підвищення значимості таких основних виробничих ресурсів, як інформація та знання. Відбувається формування економіки знань та інноваційного суспільства.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/14008
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1280-2140-1-PB.pdf835,54 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь