Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/14221

Название: Вплив чинників на результативність організаційно-економічного механізму продовольчої безпеки країни
Другие названия: The influence of factors on the efficiency of organizational-economic mechanism of Ukraine’s food safety
Авторы: Ніколенко, С. С.
Вараксіна, О. В.
Nikolenko, S.
Varaksina, O.
Ключевые слова: організаційно-економічний механізм
продовольча безпека
аграрний сектор
забезпечення продовольчої безпеки
чинники впливу
organizational-economic mechanism
food safety
agrarian sector
the directions of food safety guaranteeing
the factors of influence
Дата публикации: 2017
Издатель: Полтавський університет економіки і торгівлі
Библиографическое описание: Ніколенко, С. С. Вплив чинників на результативність організаційно-економічного механізму продовольчої безпеки країни / С. С. Ніколенко, О. В. Вараксіна // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2017. – № 3. – С. 9–16.
Аннотация: Анотація. Мета статті полягає в дослідженні впливу чинників на результативність організаційно-економічного механізму продовольчої безпеки країни. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою таких загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: систематизації та узагальнення, діалектичного підходу. Результати. Досліджено сукупність чинників, які впливають на формування і створення необхідного рівня організаційно-економічного механізму продовольчої безпеки. Розглянуто основні напрями гарантування продовольчої безпеки державою. Практична значущість результатів дослідження. У статті обґрунтовано, що організаційно-економічний механізм продовольчої безпеки потребує постійного вдосконалення. Це зумовлено впливом на нього економічних, політичних, соціальних, екологічних, інституційних факторів.
Purpose. Of the article is investigating the factors influencing the efficiency of organizational-economic mechanism of the country’s food safety. Methodology of research. The solution of the tasks set in the article was made using the following general scientific and special methods of research: systematization, generalization, and dialectical approach. Findings. The totality of the factors influencing the formation and creation of the necessary level of the organizational-economic mechanism of food safety was investigated. The main directions of guaranteeing food safety by the state were considered. Practical value. It was substantiated in the article, that the organizationaleconomic mechanism of food safety requires constant improvement, which is stipulated by the influence of economic, political, social, ecological, and institutional factors on it.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/14221
ISSN: 2409-6873
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1281-2141-1-PB.pdf900,79 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь