|
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/14298
|
Название: | Моніторинг попиту на кейтерингові послуги в контексті забезпечення конкурентоспроможності підприємств |
Другие названия: | Monitoring of demand for services catering in the
competitiveness of enterprises |
Авторы: | Кирніс, Н. І. Kirnis, N. |
Ключевые слова: | попит кейтерингові послуги моніторинг анкетне опитування конкурентоспроможність offer catering services monitoring questionnaire competitiveness |
Дата публикации: | 2016 |
Издатель: | Полтавський університет економіки і торгівлі |
Библиографическое описание: | Кирніс, Н. І. Моніторинг попиту на кейтерингові послуги в контексті забезпечення конкурентоспроможності підприємств / Н. І. Кирніс // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2016. – № 5. – С. 107–114. |
Аннотация: | Анотація. Мета статті полягає в моніторингу попиту на кейтерингові послуги в контексті забезпечення конкурентоспроможності підприємств. Методика дослідження. Вирішення поставлених завдань здійснено за допомогою анкетного опитування та економічного аналізу. Результати. У процесі дослідження вивчалися мотиви, частота та масштаб замовлення кейтерингових послуг, формат обслуговування, місце проведення заходу, смакові переваги споживачів. Установлено основні фактори, які впливають на вибір кейтерингових послуг. Проведено оцінку затребуваності кейтерингових послуг. Практична значущість результатів дослідження. Визначено динаміку на кейтерингові послуги підприємств ресторанного господарства м. Полтава. Найбільша частка замовлень із кейтерингу припадає на ділові зустрічі, семінари та конференції. Основними факторами, які впливають на конкурентоспроможність підприємств ресторанного господарства з надання кейтерингових послуг, є: вартість замовлення, комплексність послуг, особливості кухні та якість обслуговування. Результати дослідження необхідно використати для розробки методики та надання рекомендацій із забезпечення конкурентоспроможності підприємств ресторанного господарства, які надають кейтерингові послуги. Purpose. The purpose of the article is to monitor the demand for catering services in the context of the competitiveness of enterprises. Methodology of research. The task done through a questionnaire survey and economic analysis. Findings. The study examined the motives order catering services, order frequency, format service, the scale of the order, the venue, the taste preferences of consumers. Also identifies the main factors that influence the choice of catering services, positive and negative factors in the staff catering firms and sources of information about this type of service. The assessment of demand for catering services. Practical value. Positive dynamics on catering services businesses of the restaurant the town of Poltava. The largest share of orders from catering accounted for business meetings, seminars and conferences. The main factors affecting the competitiveness of enterprises restaurant business, the provision of catering services are: order value, integrated services, especially food and quality service. Results of the study should be used to provide recommendations and develop procedures to ensure the competitiveness of enterprises restaurant business providing catering services. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/14298 |
ISSN: | 2409-6873 |
Располагается в коллекциях: | Серія «Економічні Науки»
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|