Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/14303
|
Название: | Удосконалення процесу бюджетування в системі фінансового управління підприємствами споживчої кооперації |
Другие названия: | Improvement the budgeting process in the system of consumer cooperatives financial business
management |
Авторы: | Миколайчук, І. П. Mykolaichuk, I. |
Ключевые слова: | бюджетування бюджетне управління фінансове управління управління фінансовою підсистемою підприємства споживчої кооперації budgeting budgetary control financial management financial management subsystem enterprise consumer cooperation |
Дата публикации: | 2016 |
Издатель: | Полтавський університет економіки і торгівлі |
Библиографическое описание: | Миколайчук, І. П. Удосконалення процесу бюджетування в системі фінансового управління підприємствами споживчої кооперації / І. П. Миколайчук // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2016. – № 5. – С. 152–160. |
Аннотация: | Анотація. Метою написання статті є обґрунтування елементів системи бюджетування в управлінні фінансовою підсистемою підприємств споживчої кооперації. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою таких загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення. Результати. У статті сформовано авторське бачення сутності системи бюджетування на основі узагальнення наукових підходів, визначено послідовність етапів організації системи бюджетування на підприємствах споживчої кооперації, обґрунтовано сутність бюджету та бюджетних регламентів, сформовано послідовність етапів організації системи бюджетування на підприємствах споживчої кооперації, розглянуто види операційних бюджетів у системі споживчої кооперації. Практична значущість результатів дослідження. Застосування запропонованої автором моделі бюджетування дасть змогу оцінювати ефективність діяльності системи споживчої кооперації у фінансовому аспекті. The purpose of this article is justification budgeting elements in the management of financial enterprises subsystem consumer cooperatives. Methodology of research. The solution of these problems in an article carried by such methods: analysis and synthesis, generalization and systematization. Findings. This article formed their author's visionon on definition of budgeting system based on a synthesis of scientific approaches, the peculiarities of the financial structure of the enterprise in enterprises of consumer cooperatives, considered aspects on the implementation of management accounting, budget defined regulations, types of operating budgets, analyzes approaches to budgeting, examined the functions of the budget committee and considered types of operating budgets in the system of consumer cooperation. Practical value. Was estimated that using of the proposed by author model budgeting will help evaluate the effectiveness of the system of consumer cooperatives in the financial aspect. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/14303 |
ISSN: | 2409-6873 |
Располагается в коллекциях: | Серія «Економічні Науки»
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|