Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Факультет товарознавства, торгівлі та маркетингу (архів) >
Кафедра товарознавства продовольчих товарів (архів) >
Статті >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3876
|
Название: | Фізико-хімічні властивості сала свиней червоної білопоясої породи |
Авторы: | Бірта, Габріелла Олександрівна Бургу, Юрій Георгійович Рибалко, Валентин Павлович |
Ключевые слова: | фізико-хімічні властивості загальна волога протеїн жир температура плавлення йодне число число рефракції |
Дата публикации: | 2014 |
Издатель: | Інститут свинарства і АПВ України; ТОВ "Фірма "Техсервіс" |
Библиографическое описание: | Свинарство: міжвідочий тематичний науковий збірник Інституту свинарства і АПВ НААН. - Випуск 65. - Полтава, 2014. - с.180-183. |
Аннотация: | Викладено результати досліджень по вивченню фізико-хімічних властивостей сала свиней червоної білопоясої породи. Проведені дослідження свідчать, що з віком тварин відбувається деякі зміни у фізико-хімічних властивостях хребтового сала. Помітно зменшується загальна волога в жировій тканині тварин; збільшується кількість сухої речовини в ній, зменшується кількість протеїну в салі з 2,47 до 1,57% та підвищується вміст жиру в ньому з 88,77 до 91,74% у 8-місячному віці. Встановлена негативна кореляція між процентом жиру в хребтовому салі та кількістю протеїну, процентом жиру та загальною вологістю, йодним числом і температурою плавлення. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3876 |
ISSN: | 0371-4365 |
Располагается в коллекциях: | Статті
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|