Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Факультет товарознавства, торгівлі та маркетингу (архів) >
Кафедра товарознавства продовольчих товарів (архів) >
Статті >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3877

Название: Гістологічна будова м'язів свиней червоної білопоясої породи
Авторы: Рибалко, Валентин Павлович
Флока, Людмила Валеріївна
Ключевые слова: тканина
гістоструктура
суглоб
м'яз
прошарки
Дата публикации: 2014
Издатель: Інститут свинарства і АПВ України; ТОВ "Фірма "Техсервіс"
Библиографическое описание: Свинарство: міжвідомчий тематичний науковий збірник Інституту свинарства і АПВ НААН. - Випуск 65. - Полтава, 2014. - с.112-114.
Аннотация: М'ясо свиней є біологічно повноцінним продуктом харчування, має високу калорійність та відмінні смакові якості. Гістоструктура м’язевої тканини свиней взаємопов’язана з кількісними та якісними показниками м’ясної продуктивності тварин. Якість м’яса в значній мірі залежить від структури м’язевої тканини, а цей показник вважають однією з породних ознак. Співвідношення м’язевих тканин у тварин різних порід, їх помісей та гібридів дає можливість використовувати ці дані як додатковий критерій в оцінці якості м’яса. Для оцінки м’ясної продуктивності важливо знати саме співвідношення тканинних волокон в окремих м’язах, які впливають на смакові якості свинини. В даному повідомленні висвітлено дослідження гістоструктури найдовшого м’яза спини та двоголового м’яза стегна свиней червоної білопоясої породи, оскільки вони є найціннішими у харчовому відношенні. Встановлено, що найдовший м’яз спини – м’яз динамічного типу, а двоголовий м’яз стегна – динамостатичного типу; виявлено, що розвиток структурних елементів м’язової тканини значною мірою залежить від функції м’язів та їх розташування; найдовший м’яз спини та двоголовий м’яз стегна виконують різні функції.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/3877
ISSN: 0371-4365
Располагается в коллекциях:Статті

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
стаття Рибалко, Флока (конференція 2014.08 інститут свинарства).doc54 kBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь