Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра фінансів та банківської справи >
Статті (ННІДО ФБС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5903

Название: Теоретичні основи державного регулювання страхової діяльності в Україні
Авторы: Михайлова, Наталія Вікторівна
Кравцова, А. І.
Ключевые слова: страхування
страховий ринок
страхова діяльність
державне регулювання
державне регулювання страхової діяльності
Дата публикации: Дек-2016
Издатель: Полтава : ПУЕТ
Библиографическое описание: Михайлова Н. В. Теоретичні основи державного регулювання страхової діяльності в Україні / Н. В. Михайлова, А. І. Кравцова // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія „Економічні науки”. – Полтава : ПУЕТ, грудень 2016. – № 4 (76). – С.163-168.
Аннотация: Метою статті є визначення сутності державного регулювання страхової діяльності та конкретизація основних його теоретичних аспектів. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою таких загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення, діалектичного підходу. Результати. Аналізуючи та систематизуючи наукові праці багатьох учених, було розглянуто сутність державного регулювання страхової діяльності, а також представлено власне бачення основних теоретичних аспектів його здійснення. Практична значущість результатів дослідження. У статті обґрунтовано, що в умовах створення правової держави та розвитку ринкової економіки в Україні визначення основ регулювання страхової діяльності має важливе значення. Сукупність методів, форм та інструментів, а також функцій і принципів державного регулювання у сфері страхування сприятиме цілеспрямованим та узгодженим діям державних і недержавних структур щодо забезпечення надійного страхового захисту прав та інтересів його суб'єктів.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5903
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ФБС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
стаття 1.pdfОсновна стаття779,74 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь