Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра фінансів та банківської справи >
Статті (ННІДО ФБС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5935

Название: Концептуальні основи формування фінансової структури підприємства
Авторы: Карцева, Вікторія Володимирівна
Ключевые слова: Фінансова структура
організаційна структура підприємства, центри фінансової відповідальності, бізнес-процес.
Дата публикации: 2017
Издатель: Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі
Библиографическое описание: Карцева В. В. Концептуальні основи формування фінансової структури підприємства / В. В. Карцева // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія : Економічні науки. - 2017. - № 1. - С. 114-120.
Серия/номер: Економічні науки;
Аннотация: Мета статті полягає в обґрунтуванні концептуальних основ формування фінансової структури підприємства на основі створення центрів фінансової відповідальності для підвищення ефективності діяльності в умовах турбулентного середовища. Методика дослідження. Вирішення поставлених у статті завдань здійснено за допомогою таких загальнонаукових і спеціальних методів дослідження: аналізу та синтезу, систематизації та узагальнення, діалектичного підходу, графічного методу. Результати. У результаті проведеного дослідження уточнено поняття «фінансова структура» та сформовано авторське бачення побудови фінансової структури торгово-виробничого підприємства з виокремленням центрів фінансової відповідальності, які відповідають основним бізнес-процесам фінансово-господарської діяльності. Обґрунтовано, що під час побудови фінансової структури необхідно забезпечити її гармонізацію з чинною організаційною структурою підприємства. Практична значущість результатів дослідження. Запропоновано порядок побудови фінансової структури торгово-виробничого підприємства, яку відображено у схематичному вигляді. Обґрунтовано доцільність побудови фінансової структури підприємства з метою підвищення ефективності діяльності. Основні наукові положення статті можна використовувати у практиці торгово-виробничих та торговельних підприємств.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/5935
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ФБС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Nvpusk_2017_1_16.pdfОсновна стаття816,21 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь