Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра фінансів та банківської справи >
Статті (ННІДО ФБС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8295

Название: СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ЗАОЩАДЖЕНЬ УКРАЇНСЬКИХ ДОМОГОСПОДАРСТВ З ВИКОРИСТАННЯМ БАНКІВСЬКИХ ПРОДУКТІВ
Авторы: Гудзь, Тетяна Павлівна
Ключевые слова: заощадження, депозити, банки, домогосподарства, фінансові ресурси
Дата публикации: 2019
Издатель: ПУЕТ
Библиографическое описание: Гудзь Т. П. Сучасні тенденції розвитку заощаджень українських домогосподарств з використанням банківських продуктів. Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія «Економічні науки». 2019. № 3. С. 77-87.
Аннотация: Метою статті є розвиток теоретичних та практичних засад формування заощаджень домогосподарств з використанням сучасних банківських послуг. Адже тимчасово вільні кошти населення є джерелом забезпечення його добробуту та формування інвестиційного капіталу в економіці. Методика дослідження. Досягнення поставленої мети базується на таких методах дослідження: діалектичному підході, індукції та дедукції, аналізі та синтезі, логічному підході, вертикальному і горизонтальному аналізі, аналізі тенденцій, графічному методі. Результати. Структуровано заощадження домогосподарств у формі банківських депозитів за строками розміщення та валютою вкладу. Проведено поглиблений аналіз сучасного стану та тенденцій розвитку депозитних ресурсів банків в частині їх залучення із сектору домашніх господарств. Виявлено причино-наслідкові зв’язки формування заощаджень населення у формі банківських вкладів за сучасних економічних умов в Україні. Розкриті особливості ощадної поведінки вітчизняних домогосподарств. Встановлено основні чинники впливу на процес мобілізації банками заощаджень домогосподарств. Отримали розвиток теоретичні та практичні засади формування заощаджень домогосподарств з використанням сучасних банківських послуг. Висновки. Проведений аналіз заощаджень домогосподарств, мобілізованих у формі банківських вкладів, показав стабільний попит населення на депозитні послуги. Виявлені основні проблеми, що перешкоджають розвитку економічно активних заощаджень домогосподарств: бідність населення, кризові очікування, низький рівень довіри до банків на довгострокову перспективу. Запропоновані заходи тактичного рівня реалізації у сфері депозитної діяльності банків. Основні результати дослідження мають практичну значущість для фінансового менеджменту банків України в процесі удосконалення ними своїх депозитних політик.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8295
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ФБС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Гудзь Т.П. Науковий вісник ПУЕТ №3_2019.pdf1,04 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь