Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Періодичні видання ПУЕТ >
Науковий Вісник ПУЕТ >
Серія «Економічні Науки» >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8457

Название: Проблеми лідерства у працях діячів пізнього Відродження (Дж. Бруно, М. Монтень, Т. Еліот)
Авторы: Нестуля, Олексій Олексійович
Нестуля, Світлана Іванівна
Ключевые слова: лідерство, лідерська управлінська парадигма
Дата публикации: 27-Мар-2020
Издатель: Науковий вісник PUET
Библиографическое описание: Нестуля О. О. Проблеми лідерства у працях діячів пізнього Відродження (Дж. Бруно, М. Монтень, Т. Еліот) / О. О. Нестуля, С. І. Нестуля // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія "Економічні науки". – 2019. – № 3. – С. 6–15.
Серия/номер: Economic Sciences;
Аннотация: Мета статті полягає у визначенні внеску Дж. Бруно, М. Монтеня та Т. Еліота у формування лідерської управлінської парадигми, ролі в ній ідеального правителя, базових принципів, яких він мав дотримуватися у своїй діяльності. Методика дослідження ґрунтується на використанні загальнонаукових і спеціальних методів: аналізу та синтезу, узагальнення та систематизації, порівняння та класифікації, структурно-системного, логічного та структурного аналізу. Результати. Результати дослідження засвідчують, що, працюючи за умов феодально-клерикальної реакції ХVІ ст. творці пізнього Відродження обґрунтовували право на вищу владу в політиці й управлінні лише морально-етичних авторитетів суспільства, які прагнуть до його розвитку, а не використовують свій статус правителя у власних цілях. Відданість правителів цій місії і робить їх лідерами, наповнює їх дії силою авторитету. На думку діячів пізнього Відродження, він ґрунтується також на відповідальності, самопожертві, компетентності, мудрості, розумі, справедливості, хоробрості, рішучості та стриманості, гідності й інших рисах, притаманних справжньому лідерові. Практична значущість результатів дослідження. Видатні гуманісти пізнього Відродження саме з лідерством пов’язували надії на суспільний розвиток, перемогу над силами реакції принципів гуманізму та справедливості в управлінні. Історія підтвердила обґрунтованість цих сподівань. Це спонукає до актуалізації лідерської управлінської парадигми під час вирішення проблем сьогодення, активізації наукових досліджень у цій царині.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8457
Располагается в коллекциях:Серія «Економічні Науки»

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
1566-2423-1-PB.pdf629,09 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь