Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи >
Статті (ННІДО ТБЕМС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8531

Название: Дослідження якості кольоропередавання світлодіодних ламп і світильників
Авторы: Шпак, Світлана Василівна
Губа, Людмила Миколаївна
Басова, Юлія Олександрівна
Багіров, огли С. А.
Кожушко, Григорій Мефодійович
Ключевые слова: світлодіод, лампа, світильник, колірність, кольоропередавання, корельо вана колірна температура, кольоророзрізнення.
Дата публикации: 28-Май-2020
Серия/номер: Технічні науки;№ 1 (91)
Аннотация: У роботі проведено результати дослідження колориметричних параметрів світ лодіодних ламп і світильників, що надходять на ринок України. Показано, що світлодіодні сві тильники та лампи для внутрішнього освітлення мають корельовано колірну температуру (ККТ) в інтервалі 3000-6600 К з відхиленням координат колірності від номінальних нормованих значень до 7-ми ступеневих еліпсів Мак-Адама. Відхилення колірності у світильників для зо внішнього освітлення досягають 20-ти ступеневих еліпсів. Загальний індекс кольоропереда вання Ra досліджених світильників і ламп знаходиться в межах 66-93 одиниць. Розходження результатів оцінювання якості кольоропередавання за методикою CRI (Ra ) порівняно з оціню ванням за методикою CQS (Qa) та стандартом ТМ 30-18 ( Rf ) (в інтервалах Ra від 66 до 90 оди ниць) незначні. Для Ra> >90 метод CRI завищує значення Ra більше ніж на три одиниці. У роботі зроблено висновки щодо рівня якості колориметричних параметрів дослідженої продукції та щодо використання методик оцінювання якості кольоропередавання світлодіодної продукції.
Описание: Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі. Серія : Технічні науки. – Полтава : ПУЕТ, 2019. – № 1 (91). – С.105–116 DOI:
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/8531
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ТБЕМС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
ВІСНИК Технічні науки ПУЕТ 1(91)2019.pdf2,28 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь