Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра педагогіки та суспільних наук >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ПСН) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10079

Название: ПЕДАГОГІЧНІ ЗАСАДИ СПІВПРАЦІ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ТА ГРОМАДСЬКИХ ОБ’ЄДНАНЬ
Авторы: Дрозд, Роман Антонович
Ключевые слова: громадська організація, благодійна організація, громадське об’єднання, студент, заклад вищої освіти, співпраця, принципи, підходи.
Дата публикации: 2020
Издатель: ПУЕТ
Аннотация: Об’єктом дослідження є цілі, зміст та форми успішної співпраці закладів вищої освіти з громадськими об’єднаннями в сучасній Україні. Предмет дослідження ‒ методологічні підходи та педагогічно детерміновані принципи співпраці закладів вищої освіти з громадськими об’єднаннями. Мета дослідження: дослідження полягає у визначенні змісту та дієвості педагогічних засад співпраці громадських об’єднань та закладів вищої освіти. дослідження полягає у визначенні змісту та дієвості педагогічних засад співпраці громадських об’єднань та закладів вищої освіти. Методи дослідження. теоретичні: аналіз проблеми на основі вивчення нормативно-правових актів, публіцистичних джерел, наукових досліджень, її системно-структурний і проблемно-цільовий аналіз; узагальнення дослідницьких даних; моделювання процесів; емпіричні: діагностичні (бесіда, анкетування, інтерв’ювання, тестування), обсерваційні (пряме і непряме спостереження за суб’єктами співпраці); праксиметричні (аналіз досвіду й узагальнення результатів досягнення цілей співпраці); експериментальні (констатувальний педагогічний експеримент); Статистичні: використовувалися для кількісного представлення дослідницької інформації. Наукова новизна отриманих результатів полягає в тому, що вперше: • розроблено принципи співпраці вищого навчального закладу з громадським об’єднанням, що мали забезпечити ефективну реалізацію педагогічного складника цих взаємин на особистісному рівні. Це наступні принципи: партнерства та причетності; просвітницьких ініціатив; позитивної репутації; дороговказу; особистісної значущості; очікуваного результату; праксеологізації; • визначено поняття «педагогічно детерміновані принципи співпраці» ; уточнено поняття «громадське об’єднання», «волонтер», «ціннісні орієнтації». удосконалено: шляхи і методи громадянського виховання молоді через організацію співпраці ЗВО з громадськими об’єднаннями і організаціями; подальшого розвитку набули: теоретичні положення щодо взаємозв’язку між формуванням особистісних якостей молоді та діяльністю, яка становить для них особисту цінність. Практичне значення отриманих результатів дослідження полягає у: розробленні педагогічних засад співпраці закладу вищої освіти з громадськими організаціями. Матеріали дослідження можуть бути застосовані у виховній практиці закладів вищої освіти, при розробці методичних посібників, у роботі громадських організацій та волонтерських об’єднань.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10079
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ПСН)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
ДРОЗД_Р.docx302,97 kBMicrosoft Word XMLПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь