Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра педагогіки та суспільних наук >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ПСН) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10081

Название: ІСТОРІЯ СМТ ПАВЛИШ ОНУФРІЇВСЬКОГО РАЙОНУ КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Авторы: Скриннік, Марія Михайлівна
Ключевые слова: проблемне навчання, майбутній фахівець, творче мислення, підготовка, сучасні технології навчання, інноваційні технології.
Дата публикации: 2020
Аннотация: Об’єктом дослідження є процес організації проблемного навчання студентів у вищих закладах освіти. Предметом дослідження є оптимальні методи та прийоми викладання, особливості та умови впровадження проблемного навчання у навчально-виховний процес вищих навчальних закладів. Мета дослідження Полягає у виявленні сутності й аналізу проблемного навчання у вищих закладах освіти та розкритті ефективної методики його впровадження в освітній процес. Методи дослідження. Відповідно визначених завдань використано такі методи дослідження: теоретичні (аналіз філософської, педагогічної, психологічної й методичної літератури для порівняння різних поглядів на досліджувану проблему, визначення поняттєвого апарату, а також обґрунтування необхідності впровадження інноваційних технологій у процесі підготовки студентів вищих навчальних закладів); емпіричні (діагностичні методи (опитування, анкетування, тестування студентів) для оцінки якості рівня готовності студентів до використання інноваційних технологій у навчальному процесі; педагогічний експеримент – для перевірки ефективності впроваджених заходів); методи математичної статистики (статистичне опрацювання емпіричних даних із метою кількісного та якісного аналізу емпіричних даних). Наукова новизна та теоретичне значення одержаних результатів: - досліджено методику застосування проблемного навчання у вищих навчальних закладах; - обґрунтовано й експериментально перевірено педагогічні умови формування творчих здібностей студентів за допомогою проблемного навчання; - досліджено та обґрунтовано комплекс заходів, що забезпечують підвищення ефективності управлінської роботи з розвитку розумових та естетичних здібностей студентів вищого навчального закладу. Практичне значення дослідження Практична значущість полягає в тому, що теоретичні і методичні матеріали, що містяться в роботі можуть бути використані керівниками і педагогами вищих навчальних закладів для підвищення рівня розвитку розумових та естетичних здібностей студентів.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10081
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ПСН)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Скриннік М..doc1,05 MBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь