Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра педагогіки та суспільних наук >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ПСН) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10082

Название: СТИМУЛЮВАННЯ НАВЧАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТІВ ЗАСОБАМИ СУЧАСНИХ ПЕДАГОГІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ
Авторы: Абгарян, Оксана Льовівна
Ключевые слова: студент, суб’єкт, навчальна діяльність, навчальна активність, вища школа, мотив навчання, педагогічні технології, дистанційне навчання, інтерактивні технології.
Дата публикации: 2020
Издатель: ПУЕТ
Аннотация: Об’єктом дослідження є навчальна активність студента у освітньому процесі вищої школи. Предмет дослідження ‒ застосування педагогічних технологій з метою стимулювання навчальної активності студента. Мета дослідження: застосування педагогічних технологій з метою стимулювання навчальної активності студента. Методи дослідження. Теоретичну основу роботи склали наукова література та статті вітчизняних і зарубіжних учених з проблем активізації навчальної діяльності студента; дослідження сутності та значущих характеристик педагогічних технологій, які застосовуються в навчальному процесі вищої школи; теорії розвитку та підтримки суб’єктності в умовах колективної діяльності. У роботі використано комплекс теоретичних (аналіз та порівняння науково-методичної літератури, нормативно-правових документів та матеріалів мережі Інтернет; систематизація та узагальнення; класифікація) та емпіричних методів (здійснення опитування викладачів та студентів і узагальнення його результатів), що дозволило уточнити сутність ключових понять дослідження. Наукова новизна та теоретичне значення одержаних результатів полягає в тому, що вперше: – – з’ясовано та узагальнено особливості сучасного студента як суб’єкта навчальної діяльності; – визначено методичні вимоги щодо застосування інтерактивних технологій задля стимулювання навчальної активності студентів, в тому числі в умовах дистанційного і змішаного навчання; – уточнено зміст понять «навчальна активність», «суб’єктність студента», «стимулювання навчальної активності», «педагогічна технологія», «дидактична взаємодія»; – систематизовано й узагальнено виявлені можливості й обмеження застосування інтерактивних технологій навчання з метою стимулювання навчальної активності студентів. удосконалено: − теоретичні й методичні засади використання педагогічних технологій для стимулювання навчальної активності студентів; подальшого розвитку набули: – теоретичні положення щодо застосування педагогічних технологій у освітньому процесі вищої школи. Практичне значення результатів дослідження полягає в з’ясуванні, систематизації й узагальненні виявлених можливостей і обмежень застосування інтерактивних технологій навчання з метою стимулювання навчальної активності студентів, зокрема, в умовах дистанційного і змішаного навчання. Дослідницькі матеріали можуть бути використані викладачами закладів вищої освіти в методичній та організаційно-педагогічній роботі.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10082
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ПСН)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Абгарян_Оксана.docx211,81 kBMicrosoft Word XMLПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь