Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра фінансів та банківської справи >
Монографії (ННІДО ФБС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10135

Название: Управлінська, фінансова та маркетингова діяльність підприємств в умовах нестійкої економіки: монографія
Авторы: Ковальчук, Костянтин Федорович
Педченко, Наталія Сергіївна
Ключевые слова: потенціал
фінансовий потенціал
підприємство
методичні підходи
дослідження
оцінка
Дата публикации: 2016
Издатель: Дніпропетровськ: "Пороги"
Библиографическое описание: Управлінська, фінансова та маркетингова діяльність підприємств в умовах нестійкої економіки: монографія/ за заг. ред. К.Ф.Ковальчука – Дніпропетровськ: Пороги, 2016. - 516 с.
Серия/номер: УДК;338.1:005.3
ББК;У9(2)212
Аннотация: .Дана монографія присвячена дослідженню питань, пов’язаних з управлінською, фінансовою та маркетинговою діяльністю підприємстів в умовах нестійкої економіки. Вона виконана в межах теми дослідження «Методологія управління підприємствами різних організаційно-правових форм та форм власності» (державний реєстраційний номер 0107U001146).
Описание: Монографія складається з передмови, семи розділів, кожен з яких присвячено дослідженню певної наукової проблеми, а також відомостей про колектив авторів. В першому розділі «Управління конкурентоспроможністю, санацією та реструктуризацією підприємств» розкрито теоретичні основи управління конкурентоспроможністю та наведено резерви її підвищення для підприємств, представлено класифікатор елементарних циклів управління підприємством в умовах санації, запропоновано аналітичне забезпечення прийняття управлінських рішень щодо реструктуризації підприємств. В другому розділі «Теоретичні та методичні підходи до управління діяльністю підприємств АПК» досліджено теоретичні, методичні аспекти та наведено пропозиції щодо диверсифікації, стратегічної адаптації до сучасних умов, економічної безпеки аграрних підприємств, можливості залучення ними кредитів. В третьому розділі «Сучасний стан та проблеми управління на підприємствах транспорту» увага дослідників зосередилась на счасному механізмі господарювання, проблемах забезпечення розвитку, можливостях впровадження інвестування та 4 антикризового управління на підприємствах морського транспорту та авіапромислових підпримєствах. Дослідження науковців, представлені в четвертому розділі «Новітні підходи в обліковому забезпеченні функціонуючих підприємств», включають наробки стосовно ролі облікової політики в умовах глобалізації, класифікації ризиків в обліковій системі, особливостей зведеної консолідованої фінансової звітності, а також статистичної і спеціальної звітності підприємств . В п’ятому розділі «Фінансова та інноваційна діяльність підприємств під час економічної кризи» розглянуто значення фінансової безпеки для підприємства, наведено сучасні підходи в аналітичному забезпеченні дослідження фінансування підприємств, встановлено роль фінансової рівноваги в розвитку підприємств, розглянуто ризики інвестиційної діяльності, проаналізовано засади інноваційного розвитку підприємств, запропоновано сучасні підходи до формування страхових продуктів. Шостий розділ «Специфіка управління персоналом в умовах нестабільної економіки» містить доробки науковців щодо управління процесами руху персоналу, впровадження коуч- технологій як ефективного інструмента управління персоналом в умовах нестійкої економіки, формування критеріїв оцінювання персоналу, впливу елементів ринку праці на забезпечення економічної безпеки вищих навчальних закладів. Сьомий, заключний розділ «Маркетингові інструменти та технології як засіб розвитку підприємств у період кризових явищ в економіці», присвячено проблемам оцінки ефективності маркетингового управління на підприємстві, діагностиці маркетингової політики, пропозиціям щодо підвищення ефективності організації збутової діяльності, диверсифікації виробництва.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10135
ISBN: 978-617-518-074-7
Располагается в коллекциях:Монографії (ННІДО ФБС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
2016_maket_monografii_ufmdp_redaktor_kovalchuk.pdf2,8 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь