Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра менеджменту >
Монографії (ННІДО М) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10270

Название: Обґрунтування доцільності застосування кібернетичної теорії у процесі управління сталим інноваційним розвитком соціально орієнтованої економіки. Сучасні підходи до соціально-економічного, інформаційного та науково-технічного розвитку суб'єктів національного господарства: колективна монографія / за ред. Л.М. Савчук, Л.М. Бандоріної. Дніпро: Пороги, 2020. С.56-70.
Авторы: Бондар-Підгурська, О. В.
Ключевые слова: кібернетична теорія
процес управління
сталий інноваційний розвиток
соціально орієнтована економіка
Дата публикации: 8-Мар-2021
Аннотация: На основі узагальнення наукових теорій виявлено, що саме НТП (інноваційний прогрес) обумовлює підвищення рівня задоволеності зростаючих ЖВІ населення, проявляючись як фактор впливу (екзогенний та ендогенний) на економічну систему. Активізація ендогенних факторів технологічного розвитку в нинішніх моделях НТП визначила вирішальну роль людини як біосоціального продукту у зростанні ВВП країни та НТП, а саме підприємця-інноватора, який прагне задовольнити свої інтереси, що виступають головним мотивом його дій. Обґрунтовано необхідність урахування якісного складу владних еліт (національного істеблішменту) як рушійної сили при формуванні концепцій і моделей економічного розвитку. Особливу увагу приділено кібернетичній теорії управління (Н. Вінера, В. Глушкова), а також її нинішній модифікації – загальній теорії оптимального управління та теорії автоматичного регулювання в рамках економічної системи. Наголошено на доцільності використання теорії автоматичного регулювання у процесі управління сталим інноваційним розвитком СОРЕ як адаптивної динамічної системи, що дозволяє розв’язувати складні проблеми, пов’язані зі збільшенням динамізму викликів і загроз.
Описание: Монографія виконана в межах теми дослідження «Методологія соціально-економічного, інформаційного та науково-технічного розвитку регіонів, галузей виробництва, підприємств та їх об’єднань» (державний реєстраційний номер 0116U006782)
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10270
ISSN: 9786175183816
Располагается в коллекциях:Монографії (ННІДО М)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Бондар_Монография2020.pdf1,12 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь