Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра економічної кібернетики, бізнес-економіки та інформаційних систем >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ЕКБІС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10366

Название: «Управління конкурентоспроможністю підприємства» (за матеріалами ТОВ «Астарта Прихоролля»)
Авторы: Гречка, Ольга Віталіївна
Ключевые слова: Теоретичні основи управління конкурентоспроможністю підприємства
Сутність і значення конкурентоспроможності підприємства
Основні фактори, що визначають конкурентоспроможність підприємства
Сучасні методи оцінки конкурентоспроможності підприємств
Діагностика та оцінка рівня конкурентоспроможності підприємств
Економічна оцінка підприємств аграрної сфери
Аналіз господарської діяльності ТОВ «Астарта Прихоролля»
Оцінка конкурентоспроможності ТОВ «Астарта Прихоролля»
Удосконалення системи управління конкурентоспроможністю підприєм
Обґрунтування системи управління конкурентоспроможністю на підприємстві
Розробка стратегії підвищення конкурентоспроможності підприємства
Напрями покращення системи управління конкурентоспроможністю підприємства
Дата публикации: 5-Апр-2021
Аннотация: В умовах сьогодення конкурентна стратегія суб’єкта господарювання виконує роль головної рушійної сили розширеного відтворення та ефективної самоорганізації як на макро-, так і на макрорівні. Створення ефективної системи управління конкурентоспроможністю підприємств є передумовою здобуття переваги перед конкурентами. У сучасних умовах на ринку України застосування підприємствами тих чи інших стратегічних альтернатив щодо моделі конкурентної поведінки відбувається в більшості випадків інтуїтивно, без ґрунтовної теоретичної бази та ретельного фундаментального аналізу. Тому ефективна діяльність та подальший розвиток підприємств неможливі без процесу науково-обгрунтованих заходів з розробки та реалізації механізму управління конкурентоспроможністю, спрямованого на підвищення стійкості, збереження існуючих та досягнення нових конкурентних переваг, забезпечення сталості конкурентних позицій суб’єктів господарювання за рахунок постійного балансування їх потенціалу з вимогами середовища Метою роботи є дослідження теоретичних аспектів управління конкурентоспроможністю підприємства та розробка і обґрунтування практичних рекомендацій її удосконалення. Відповідно до поставленої мети передбачається виконання наступних завдань: ознайомитись з теоретичними основами управління конкурентоспроможністю підприємства; дати організаційно-економічну характеристику діяльності підприємства; провести діагностику та оцінити рівень конкурентоспроможності підприємства; визначити основні напрями удосконалення системи управління конкурентоспроможністю підприємства. Об’єктом дослідження є процеси управління та оцінки конкурентоспроможності підприємства. Предметом дослідження є теоретичні, методичні і практичні аспекти управління конкурентоспроможністю підприємства. Теоретичною та методичною основою дослідження є законодавчі та нормативно-правові акти з управління конкурентоспроможністю, матеріали Державної служби статистики України, наукові праці вчених. У процесі проведення дослідження використовувались методи: системного аналізу – для виявлення сутності конкурентоспроможності підприємства; комплексного аналізу – для оцінки показників конкурентоспроможності підприємств аграрної промисловості; графічного аналізу – для схематичного відображення теоретичних та практичних положень роботи; метод логічного узагальнення – при проведенні діагностики та оцінці рівня конкурентоспроможності підприємства.
Описание: В умовах сьогодення конкурентна стратегія суб’єкта господарювання виконує роль головної рушійної сили розширеного відтворення та ефективної самоорганізації як на макро-, так і на макрорівні. Створення ефективної системи управління конкурентоспроможністю підприємств є передумовою здобуття переваги перед конкурентами. У сучасних умовах на ринку України застосування підприємствами тих чи інших стратегічних альтернатив щодо моделі конкурентної поведінки відбувається в більшості випадків інтуїтивно, без ґрунтовної теоретичної бази та ретельного фундаментального аналізу. Тому ефективна діяльність та подальший розвиток підприємств неможливі без процесу науково-обгрунтованих заходів з розробки та реалізації механізму управління конкурентоспроможністю, спрямованого на підвищення стійкості, збереження існуючих та досягнення нових конкурентних переваг, забезпечення сталості конкурентних позицій суб’єктів господарювання за рахунок постійного балансування їх потенціалу з вимогами середовища Метою роботи є дослідження теоретичних аспектів управління конкурентоспроможністю підприємства та розробка і обґрунтування практичних рекомендацій її удосконалення. Відповідно до поставленої мети передбачається виконання наступних завдань: ознайомитись з теоретичними основами управління конкурентоспроможністю підприємства; дати організаційно-економічну характеристику діяльності підприємства; провести діагностику та оцінити рівень конкурентоспроможності підприємства; визначити основні напрями удосконалення системи управління конкурентоспроможністю підприємства. Об’єктом дослідження є процеси управління та оцінки конкурентоспроможності підприємства. Предметом дослідження є теоретичні, методичні і практичні аспекти управління конкурентоспроможністю підприємства. Теоретичною та методичною основою дослідження є законодавчі та нормативно-правові акти з управління конкурентоспроможністю, матеріали Державної служби статистики України, наукові праці вчених. У процесі проведення дослідження використовувались методи: системного аналізу – для виявлення сутності конкурентоспроможності підприємства; комплексного аналізу – для оцінки показників конкурентоспроможності підприємств аграрної промисловості; графічного аналізу – для схематичного відображення теоретичних та практичних положень роботи; метод логічного узагальнення – при проведенні діагностики та оцінці рівня конкурентоспроможності підприємства.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10366
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ЕКБІС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Диплом ЕП Гречка О.В.ост.pdf872,72 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь