Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра туристичного та готельного бізнесу >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТГБ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11640

Название: Організація та розвиток сфери туризму в Карпатському регіоні
Авторы: Галкіна, Ольга Олександрівна
Ключевые слова: Карпатський регіон
туризм
розвиток сфери туризму
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Галкіна О. О. Організація та розвиток сфери туризму в Карпатському регіоні : кваліф. роб. : 242 Туризм / Галкіна Ольга Олександрівна. – Полтава, 2021. – 125 с.
Аннотация: Метою магістерської дипломної роботи є визначення переваг Карпатського регіону з-поміж інших регіонів України з точки зору розвитку туристичної діяльності. На основі мети були поставлені наступні завдання: - розкрити основні теоретичні засади розвитку туризму в регіоні; - вивчити нормативно-правове регулювання сфери туризму, в тому числі, як складову її системи безпеки на державному та регіональному рівнях; - дослідити сучасні тенденції розвитку туристичних регіонів України; - охарактеризувати ресурсний потенціал та сучасний стан інфраструктурного забезпечення регіону; - проаналізувати сучасний стан розвитку туризму в Карпатському регіоні; - запропонувати заходи стимулювання розвитку туризму в регіоні. Об’єктом дослідження є організаційно-економічні процеси реалізації туристичного потенціалу Карпатського регіону України. Предметом дослідження є теоретичні, методологічні та практичні аспекти дослідження туристичного потенціалу Карпатського регіону. Значення результатів даного дослідження полягає у теоретичному обґрунтуванні чинників та засад розвитку туризму та практичному їх застосуванні, а саме розробленні організаційно-економічного заходу (туру), який виступає стимулюючим фактором розвитку туризму та економіки в Карпатському туристичному регіоні. Для дослідження було використано наступні методи: загальнонаукові та спеціальні методи дослідження, зокрема абстрагування, узагальнення, аналіз і синтез, індукція й дедукція, системний аналіз, порівняння. За допомогою аналітичного методу здійснено підбір інформації. Використовувалися методи економіко-статистичного аналізу та теоретичного моделювання. Інформаційною базою слугували: законодавчі та нормативно-правові акти України, що регламентують діяльність у галузі туризму, матеріали Державної служби статистики України та Департаменти культури і туризму обласних державних адміністрацій Карпатського регіону (Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей), праці вітчизняних та зарубіжних вчених з проблем дослідження організації сфери туризму на регіональному рівні, публікації в наукових періодичних виданнях, статистичні бюлетені туристичної діяльності, матеріали науково-практичних конференцій, дані всесвітньої мережі Інтернет. Окремі положення кваліфікаційної роботи були апробовані та оприлюднені в матеріалах кафедрального круглого столу студентів та аспірантів “Туризм і молодь – 2021” (м. Полтава, 2021 рік).
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11640
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ТГБ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Halkina Olha Oleksandrivna.pdf1,84 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь