Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра економічної кібернетики, бізнес-економіки та інформаційних систем >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ЕКБІС) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11845

Название: МАГІСТЕРСЬКА РОБОТА на тему: «Актуарні підходи до оцінки результатів діяльності страхової фірми» (за матеріалами ПрАТ “Страхова компанія “ПЗУ Україна”)
Авторы: Васильченко, Анна Володимирівна
Ключевые слова: актуарні підходи
страхова фірма
результати діяльності
ПрАТ “Страхова компанія “ПЗУ Україна”
управління
Дата публикации: 2021
Аннотация: Завдяки вдосконаленню технологій пошуку та обробки даних у суспільстві накопичується велика кількість наборів даних різних напрямків. Функціонування будь-якого підприємства супроводжується реєстрацією та записом детальної інформації про їх діяльність та споживачів. Як результат, величезні нагромадження даних створюють хаотичні накопичення, непотрібні без спеціальної обробки; крім того, вони значно ускладнюють процес пошуку потрібної інформації. Критерії ефективної обробки даних враховують такі особливості: дані необмежені за обсягом та неоднорідні; результати повинні бути конкретними та зрозумілими, а також інструменти прості у використанні. Один із методів ефективної обробки інформації – інтелектуальний аналіз даних, який має визначити первинні дані, раніше невідомі дані, доступні дані, практично корисні та нетривіальні інтерпретації знання, необхідні для прийняття рішень у різних сферах діяльності. Одним із поточних застосувань інтелектуального аналізу даних є аналіз даних у діяльності підприємства. Актуарна діяльність спрямована на перерозподіл грошових коштів. Кошти, що накопичуються, безпосередньо для страхової діяльності; та вкладення цих коштів у різні сфери діяльності сприяє їх подальшому розвитку. Таким чином, виникають проблеми аналізу фінансових процесів та управління фінансовими ризиками з використанням сучасних математичних методів моделювання, прогнозування та ефективної підтримки рішень з використанням методів інтелектуального аналізу даних. Актуальність дослідження полягає у моделюванні актуарних процесів та оцінки фінансових ризиків підприємства. Оскільки сьогоднішній стан фінансів підприємства потребує пошуку нових форм та методів підвищення їх конкурентоспроможності, вдосконалення та впровадження економічних математичних моделей оцінки та прогнозування їх подальшого розвитку в умовах невизначеності, ризику реалізації багатьох процесів, що відбуваються у діяльності фізичних осіб та підприємств різних форм власності. Робота складається з вступу, 3 розділів, 9 підрозділів, висновків, списку використаних джерел. Робота містить 90 сторінок, 40 рисунків, 18 таблиць, 43 найменування інформаційних джерел.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11845
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО ЕКБІС)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Диплом_Васильченко_15_12.pdf4,46 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь