Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра менеджменту >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО М) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/12323

Название: Управління конкурентоспроможністю закладу освіти у сучасних умовах господарювання» (за матеріалами Товариства з обмеженою відповідальністю «Печерська міжнародна школа»)
Авторы: Коваленко, Олена Миколаївна
Ключевые слова: управління конкурентоспроможністю
заклад освіти
господарювання
Дата публикации: 2021
Аннотация: Актуальність теми роботи. Трансформаційні зміни, що відбуваються у різних галузях і секторах національної економіки в умовах подолання наслідків кризових процесів, вимагають формування стійких конкурентних переваг окремих ринкових суб’єктів. В умовах подолання наслідків світової пандемії, викликаної розповсюдженням штаму коронавірусу SARS-CoV-2 (COVID-19), а також необхідністю функціонування та виживання закладів освіти в цілому у період загальнонаціональних локдаунів особливої значущості набувають питання забезпечення належного рівня їх конкурентоспроможності. Актуальність дослідження даної проблематики пояснюється тим, що у трансформаційний період подальший розвиток освітньої сфери є питанням національної безпеки нашої країни, від своєчасного вирішення якого залежить як загальний рівень конкурентоспроможності економічної системи, так і рівень конкурентоспроможності окремих закладів освіти. У зв’язку з цим, формування цілісної системи управління конкурентоспроможністю освітніх закладів, як і багатьох інших соціально значущих соціально-економічних систем, є прикладним завданням, що потребує свого невідкладного вирішення та рівні держави та галузевого управління. Необхідно наголосити на тому, що проблема економічного розвитку і посилення конкурентоспроможності підприємств, що надають міжнародні освітні послуги, досі не знайшла системного вирішення. За умови появи на ринку нових конкурентів така ситуація загрожує досліджуваному підприємству ТОВ «Печерська міжнародна школа» погіршенням ринкової позиції та зниженням рівня конкурентоспроможності. Тож актуальним є впровадження конкретних стратегічних заходів та обґрунтування шляхів підвищення рівня конкурентоспроможності даного освітнього закладу. Структура роботи. Дипломна магістерська робота складається зі вступу, трьох розділів, дев’яти підрозділів, висновків, списку використаних джерел та додатків. Загальний обсяг роботи складає 153 сторінки друкованого тексту. У роботі розміщено 42 таблиці, 15 рисунків, 100 джерел літератури і 7 додатків. Результати дослідження обговорені на ХІ Міжнародній науково-практичній інтернет-конференції «Мережевий бізнес: становлення, проблеми, інновації» (27-28 квітня 2021 р., м. Полтава) та опубліковані у збірнику матеріалів конференції (Власенко В. А., Коваленко О. М. Особливості процессу управління конкурентоспроможністю торговельних підприємств в умовах ринкових трансформацій. Мережевий бізнес : становлення, проблеми, інновації : матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції (м. Полтава, 27-28 квітня 2021 р.). Полтава : ПУЕТ, 2021. 254 с. С. 106–110.).
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/12323
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО М)

Файлы этого ресурса:

Нет файлов, ассоциированных с этим ресурсом.

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь