Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра правознавства >
Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО П) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/12524

Название: Механізм запровадження громадського бюджету та його ефективність
Авторы: Сацька, Леся Петрівна
Ключевые слова: бюджет
бюджетний процес
громадський бюджет
громадськість
budget
budget process
public budget
public
Дата публикации: 15-Дек-2022
Библиографическое описание: Сацька Леся Петрівна. Механізм запровадження громадського бюджету та його ефективність. ПУЕТ. 2022.
Аннотация: Сацька Л.П. Механізм запровадження бюджету участі та його ефективність. Магістерська робота зі спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування», освітня програма «Публічне адміністрування» – ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», м.Полтава, 2022р. Магістерська робота викладена на 92 сторінках, містить 3 розділи. У роботі розглядаються теоретичні та організаційні засади бюджетного процесу; розкрито зміст та сутність громадського бюджету; значна частина роботи присвячена механізму впровадження бюджету участі та визначенню ролі громадського бюджету в оптимізації фінансових витрат місцевих бюджетів. Досліджується громадський бюджет як форма прямої безпосередньої участі громадян у бюджетному процесі. Розглянуто зарубіжну практику реалізації моделей бюджету участі. Обґрунтовано необхідність підвищення ефективності реалізації громадського бюджету, а саме розглянуто досвід реалізації бюджету участі на прикладах міст України, в тому числі Лубенської територіальної громади, розробку його механізму та проаналізовано участь громадськості при формуванні та реалізації громадських бюджетів. За результатами зроблено висновки та пропозиції щодо створення сприятливих умов для подальшого розвитку бюджету участі в Україні, з метою підвищення рівні ефективності відповідних процесів.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/12524
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи (проєкти) бакалаврів та магістрів (ННІДО П)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Магістерська робота_Сацька Л.П..pdf1,04 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь