Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра туристичного та готельного бізнесу >
Статті (ННІДО ТГБ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/12561

Название: Сучасний стан та проблеми розвитку в'їзного туризму в Україні
Авторы: Тараненко, Олександр Олексійович
Животенко, Віталій Олександрович
Карпенко, Ніна Миколаївна
Ключевые слова: в’їзний туризм
розвиток
турист
туристичне обслуговування
туристичний потік
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Тараненко О. Сучасний стан та проблеми розвитку в`їзного туризму в Україні / О. Тараненко, В. Животенко, Н. Карпенко // Галицький економічний вісник. – 2021. – Вип. № 4 (71). – С. 14-19.
Аннотация: В’їзний туризм має свої особливості, що робить його економічно привабливим для будьякої країни світу. Його розвиток позитивно впливає на стимулювання інвестиційного процесу, структуру платіжного балансу, надходження до бюджетів різних рівнів, добробут населення, розвиток інфраструктури в регіонах та інше. Дослідження в’їзного, виїзного та внутрішнього туристичного потоку на туристичному ринку України дозволило виділити тенденції їх розвитку за останні роки. Переважання виїзного туристичного потоку в структурі загального туристичного потоку засвідчило необхідність зосередження державної політики у сфері туризму в напрямі стимулювання внутрішнього та в’їзного туризму, що дозволить отримати позитивні соціально-економічні наслідки від їх розвитку. Аналіз в’їзного туристичного потоку за метою подорожі показав види туризму, за якими Україна в нинішній час може конкурувати на міжнародному туристичному ринку за умови посилення та зміцнення відповідних конкурентних переваг. Це також може переорієнтувати частину виїзних туристів на внутрішні напрямки. В’їзний туристичний потік в Україні характеризується нерівномірністю туристичної привабливості різних регіонів України серед іноземних туристів. Це не дозволяє повною мірою реалізувати туристичний потенціал окремих регіонів. Аналіз структури в’їзного туристичного потоку за країнами прибуття іноземних туристів дозволив виділити пріоритетні географічні напрями міжнародної маркетингової політики просування національного туристичного продукту. Розглянуто вплив поширення Covid-19 на в’їзні туристичні потоки в Україну в останні роки, а також низку ключових проблем, що стримують розвиток вітчизняного в’їзного туризму протягом останнього десятиліття. Це дозволило визначити ключові інструменти стимулювання розвитку в’їзного туризму в Україні. Вони ґрунтуються на оптимізації податкової політики у сфері туризму, державному фінансуванні модернізації туристичної інфраструктури, оптимізації туристичних формальностей, маркетинговій стратегії просування національного туристичного продукту на міжнародному рівні та її інформаційній підтримці.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/12561
Располагается в коллекциях:Статті (ННІДО ТГБ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Тараненко О., Животенко В., Карпенко Н..pdf2,49 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь